Przeginasz sam tym powyższym wpisem i sam chyba sobie z tego zdajesz sprawę.
Co do wieku, żebyś się nie zdziwił, ale już samo do niego nawiązanie świadczy o braku argumentów.
Przywary narodowe były są i będą i jest jasne, że dotyczą one niewielkiej grupy obywateli, ale właśnie oni wpływają na wizerunek, bardziej nawet na zewnątrz Polski niż u nas.
I ta przywołana "polaczkowatość" , napisane zresztą jako "nawet", to jest nawiązanie nie do jakiejś cechy narodowej, czy konkretnych osób, ale do tej konkretnej postawy i wady - "psa ogrodnika" i tylko w tym zakresie.
Jeśli ktoś poczuł się urażony to przepraszam, ale jednocześnie nie pozwolę by narastająca agresja miała miejsce też na forum. I w tym zakresie nadal oczekuję reakcji.
Wiem teraz od kogo mogę się spodziewać, że jej nie będzie, poczekam na innych.
Nikt nie jest bez wad, ja również, ale akurat tej przywary na pewno jestem pozbawiony i jestem Polakiem.Bocian pisze:Masz się za lepszego, wyzbytego wszelkich narodowych przywar Polaka? Myślę, że tak skoro używasz takich sformułowań. A może masz inne obywatelstwo, jeśli tak, śmiało pochwal się i napisz o tym.
Sama taka sugestia też jest obraźliwa, choć nie zniesławiająca jak @Bartona_
Ten przerost ironii nawet mnie nie dotknął, bo ja bym się tak na pewno nie wyraził i nie są to moje słowa ani określenia.Bocian pisze:Teraz oczekujesz, że "polaczkowaci" admini wyślą Ci gońcem na białym rumaku zalakowane przeprosiny?
Oczekuję, ze na tym forum wszelkie przejawy agresji słownej, zniesławiania itd. zostaną ostro i jednoznacznie potępione, bez żadnych ale, szukania motywów, usprawiedliwiania.
To jest ta granica. Tylko tyle i aż tyle.
Pogadajcie sobie w Swoim dziale na dole, czy górze.