GearBest - opinie

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Kubuś Puchatek

Post autor: Kubuś Puchatek »

Loteria. Zamówienie z 24.09 utknęło gdziś na poczcie (wg www.17track.net), a nóż zamówiony 2.10 we wtorek był już u mnie. Obie poczta belgijska.
I tak jak mówił mappy: zakupy tylko z Paypalem.
Łowca

Post autor: Łowca »

sklep odpisał ze zwrócą 50% $ z całości zamówienia jako punkty na zakupy blabla bla nie wybrałeś ubezpieczenia blabla bla i że to wina przewoźnika
odpisałem że żądam 100%
BLF A6 mod
Convoy s8 SMO mod xpl hi Driver BLF

Convoy s9
JAXMNVE M3 16340

Convoy L6 mod xhp70

czołówka made in Biedronka :D
BORUiT D25 2x XP-G2
Skilhunt H03 RGB

Convoy c8 mod xpl hi Driver BLF
Łowca

Widzieliście dzisiejszą "jananuszową" ofertę na sjcam sj7 star ? miało być z kodem 109$ a po wpisaniu wysyłka do polski niemożliwa mimo iż widnieje 255 krajów, oczywiście w wyższej cenie (normalnej) wszystko ok wysyłka do PL możliwa

PS wciąż nie otrzymałem zwrotu za zgubioną paczkę i jeszcze dzisiaj ta akcja zraziła mnie do tego sklepu definitywnie . ODRADZAM
BLF A6 mod

Convoy s9
JAXMNVE M3 16340

Convoy L6 mod xhp70

BORUiT D25 2x XP-G2
Skilhunt H03 RGB

_Shadow

Post autor: _Shadow »

Panowie potrzebuję pomocy.
Nie dotarła latarka z gearbest, założyłem spór na paypal.
Oczywiście pytania czy byłem na poczcie itp standard, napisałem ze tak, a oni ze mogą zwrócić kasę albo wysłać ponownie, promocja była dobra więc chce towar.
a teraz przychodzi info żę wyślą dopiero jak zamknę spór.
Pierwszy raz mam taką sytuacje i nie wiem co robić, boje się że jak zamkne to juz po latarce i po kasie, bo chyba ponownie się założyć nie da ??
Podpowiedzcie coś :(
Mieciu

Post autor: Mieciu »

Wysyłki z gearbest ostatnio bardzo długo idą...
Mała koperta z kartą microsd szła 34 dni(darmowa), power bank 40 dni(rejestrowana).
_Shadow

no do mnie idzie od 30 września ;-)
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Oni wszyscy tak piszą. Napisz że zamkniesz spór jak wyślą. Robiłem tak na Ali, tak szybko to jeszcze nikt nic mi nie wysłał :)

A co to znaczy że latarka nie doszła? Jak to nierejestrowana to czasem i po 3 miesiącach może dojść. Rejestrowana zresztą też potrafi się pięknie przeciągnąć. Cierpliwości. Prawdopodobnie będziesz miał teraz dwie latarki :)
_Shadow pisze:no do mnie idzie od 30 września
No to niecałe dwa miesiące. W zasadzie niewiele :)
morfeusz1805

Post autor: morfeusz1805 »

Nie straszcie mnie. Wczoraj kupiłem w tym sklepie 2 Skilhunt H03 i jeszcze zapłaciłem przez przelewy24, bo kończyła się promocja i nie miałem już czasu zapłacić paypalem. A widzę ze tu nie ma już pojedynczych przypadków "szczęśliwych z zakupu", ale cały tabun. Super że dopiero teraz zobaczyłem co z tym sklepem się dzieje. :mad: A zawsze mi się wydawało, że ten sklep jest jak inny chińskie.
_Shadow

No niestety nie chcą wysłać jak nie zamknę sporu, jakaś dziwna polityka. Poniekąd ich rozumiem bo pewnie wiele cwaniaczków ich wykiwało, no ale ...piiii... ja im też nie wierze z tego co piszą w necie o nich ;)
mathew

Post autor: mathew »

Ja w tym sklepie zamówiłem już chyba z 20 przedmiotów, wiele z nich było wysłanych nierejestrowaną przesyłką i wszystkie do mnie dotarły.
Łowca

skusiłem się jeszcze na skillhunta początkiem listopada. ciekawe czy przyjdzie...
BLF A6 mod

Convoy s9
JAXMNVE M3 16340

Convoy L6 mod xhp70

BORUiT D25 2x XP-G2
Skilhunt H03 RGB

kemor90

Post autor: kemor90 »

Przyjdzie, przyjdzie. Wszystkie przeważnie dochodzą prędzej czy później, a jak nie to wyślą jeszcze raz :)
wujek_red

Post autor: wujek_red »

Nie wiem jakie macie historie z nimi, ale mnie ostatnio zadziwiają. Mycha zamówiona 2 tygodnie temu, nierejestrowana darmowa przesyłka, a mam i numer do śledzenia i już ją w domu. I to przy tym całym zapierdzielu wyprzedaży wszelakich. Inne zamówienia też darmowymi i dochodzą. Zawsze płacę przez paypala albo kartą. Może dlatego nie mam jaj.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

A ja wracam do mojej sprawy z poprzedniej strony. Miałem zrezygnować z tego zamówienia i zamówić gdzie indziej, ale plany mi się zmieniły i okazało się że z towaru skorzystam nie wcześniej jak po nowym roku. A jako że PP oferuje teraz tyle czasu na ochronę, to stwierdziłem że mogę sobie poczekać. No... i ta obiecywana bezvatowska opcja przesyłki. Miałeś hoka chyba rację, mają z tym straszny problem z wysyłką (priority line - eu express). Po jakichś 40(!) dniach pojawił się w systemie numer śledzenia do DPD UK. I teraz od 20 kolejnych dni wisi na:

2017-11-14 03:11:00 Southall Your parcel is on its way
2017-11-14 04:42:00 Centrum danych DPD Informacje o zamównieniu zostały przesłane do DPD.
2017-11-14 04:46:06 Zarejestrowano dane przesyłki, przesyłka jeszcze nie nadana

Czyli mija już 61 dni a paczka nie została do mnie jeszcze nadana. Podejrzewam że jest w europie ale mają jakiś bałagan w papierach i nie mogą nadać, albo dali mi ten status na odczepnego. Z tego co się zorientowałem to ludzie dostają paczki z DPDUK1 oraz DPDUK2, np po 10 dniach od pojawienia się w systemie, więc ta opcja wysyłki niby działa, tylko że nie wiem, może ludzie zamawiają jakieś telefony i to lepiej przechodzi, gdzie moja paczka ma być duża. Chyba dam im czas do końca roku, myślę że 3 miesiące w zupełności wystarczą.
Krzysiek96

Post autor: Krzysiek96 »

Manekinen pisze:Czyli mija już 61 dni a paczka nie została do mnie jeszcze nadana.
Nie do końca tak jest. :cool:
Priority Line działa tak, że sklep wysyła cały kontener do Anglii i tam opłacają te wszystkie podatki (to jest właśnie najgorsze, długo się czeka na oclenie ostatnio) i dopiero stąd wysyłają - po tej ostatniej czynności jest oficjalnie "wysłane" według trackingu, który dotyczy tylko kuriera DPD, który odbiera tutaj przesyłkę.
Podobne celnicy sprawiali ostatnio problemy, kto to wie...

Jeśli ktoś dostał paczkę po 10 dniach, to miał mega szczęście, bo średnio po 20/22 dniach paczka pojawia się w Polsce.

A wracając do twoich paczuszek. Ta druga czeka na oclenie, a pierwsza... prawdopobnie także. Tam panuje burdel, osoby które prosiły o ponowną wysyłkę często dostawały dwie paczki.

No i DPDUK1 chyba dochodzi szybciej niż DPDUK2.
Obecnie Priority Line jest niedostępne, zostało zapchane przez ostatnie promocje :padam:
Ja na przykład czekałem 35 dni, czyli ciut więcej niż deklarowane 25 dni robocze
ODPOWIEDZ