Czołówka do domowych zastosowań
Czołówka do domowych zastosowań
Witam serdecznie.
Poszukuje dwóch czołówek do domowych zastosowań:
- wyjście po drzewo,
- majsterkowanie przy samochodzie,
- prace w ogrodzie po ciemku,
- wyjście nocne do lasu itp.
Jedna latarka dla mnie za ok 250 zł, druga dla kolegi za ok 130 zł)
Dla mnie:
Ponieważ chce kupić FENIX PD35 na aliexpress: Fenix PD35
Rozglądałem się za czołówka na akumlatorek 18650.
Patrzyłem na:
1. NITECORE HC30 - Nitecore HC30
2. NITECORE-HC60 - NITECORE-HC60 Tylko jest wersja HC60/HC60W, czym sie różni ta z W?
Może coś innego ?
Dla kolegi nie bardzo wiem co wybrać.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Poszukuje dwóch czołówek do domowych zastosowań:
- wyjście po drzewo,
- majsterkowanie przy samochodzie,
- prace w ogrodzie po ciemku,
- wyjście nocne do lasu itp.
Jedna latarka dla mnie za ok 250 zł, druga dla kolegi za ok 130 zł)
Dla mnie:
Ponieważ chce kupić FENIX PD35 na aliexpress: Fenix PD35
Rozglądałem się za czołówka na akumlatorek 18650.
Patrzyłem na:
1. NITECORE HC30 - Nitecore HC30
2. NITECORE-HC60 - NITECORE-HC60 Tylko jest wersja HC60/HC60W, czym sie różni ta z W?
Może coś innego ?
Dla kolegi nie bardzo wiem co wybrać.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czwartek 23 lis 2017, 09:57 przez smrek, łącznie zmieniany 1 raz.
W sprawie Skilhunta, dodam tylko że jest w świetnej promce. Ja dziś "pobrałem". Szczegóły i linki Tutaj
Jak planujesz zakup w Chinach to bierz 2 Skilhunty z optyką Tir i nie przepłacaj za Fenixa czy przereklamowane Nitecore. A jakbyś chciał kupić w Polsce to za około 120 - 130 można kupić prostą modowaną latarkę czołową. Tylko bierz z optyką rozpraszającą Tir bo wersja z reflektorem nie bardzo nadaje się do prac na bliskich odległościach.
smrek, weź dla siebie i kolegi Skilhunt H03 neutral. Teraz są po około 100 zł. Do tego po jednym/dwa akumulatory (15-20 zł za sztukę) oraz po ładowarce Liitokala Lii 100 (20 zł za sztukę).
O czołówce było już wiele pisane. Ma mnóstwo zalet łącznie za magnesem w nakrętce, więc można ją złapać np. do maski w samochodzie.
Regulowany zasięg w praktyce nie ma przewagi na optyką TIR, którą masz w tym Skilhut.
Ten FENIX PD35 nie jest warty takiej sumy.
Za około 120 zł masz świetną Lumintop SD mini z diodami do wyboru:
https://www.banggood.com/Lumintop-SDmin ... rehouse=CN
O czołówce było już wiele pisane. Ma mnóstwo zalet łącznie za magnesem w nakrętce, więc można ją złapać np. do maski w samochodzie.
Regulowany zasięg w praktyce nie ma przewagi na optyką TIR, którą masz w tym Skilhut.
Ten FENIX PD35 nie jest warty takiej sumy.
Za około 120 zł masz świetną Lumintop SD mini z diodami do wyboru:
https://www.banggood.com/Lumintop-SDmin ... rehouse=CN
Ostatnio zmieniony czwartek 23 lis 2017, 10:50 przez rafalklis, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja jednak polecę Ci kupno akusów tutaj: http://nexun.pl/sklep/60-akumulatory
Nowe a ceny lepsze niż w Chinach. Sam zakupiłem u nich kilkanaście sztuk i wyleczyłem się polować na skośne okazje.
Nowe a ceny lepsze niż w Chinach. Sam zakupiłem u nich kilkanaście sztuk i wyleczyłem się polować na skośne okazje.
HaikeLite MT03 II Devourer, Convoy S11[3000K], Skilhunt H03, Olight M20, Ultrafire S12 XML-T6, Nitecore TIP, Convoy S2+UV i kilka laserów 10-100 mW [green, purple]