Latarka z aliexpress

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
galad

Latarka z aliexpress

Post autor: galad »

Hej, posiadam klona sk68 na 1AA, świeci to fajnie, ale kupiłem sobie ładowarkę do ogniw 18650 (jest w drodze), więc pomyślałem sobie czy by nie sprawić mojej latarce "rodzeństwa" i jak że z tego modelu jestem zadowolony wybrałem taki sam design tylko na ogniwo 1850 i większą diodę, teraz pytanko czy lepiej opłaca się kupić model z dioda T6 czy L2?
diody maja pracować w takiej latarce. link do latarki
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

XM-L2 (nie XM-L).
U3/U2/U1/T6/T5... to jasność diody przy tym samym prądzie (od najjaśniejszej do najmniej jasnej).
1A, 2B, 3B 4C itp - to kolor światła . Im liczba większa tym cieplekjsza barwa (od zimnobiałej do żółtopomarańczowej)

Najlepsza dioda dla codziennego użytku to moim zdaniem XM-L2 T6/4C. Jeśli ktoś lubi zimne , jaskrawe i oślepiające białe światło to XM-L2 U2/1A, albo jeszcze lepiej U3 (choć tanie latarki będą miały raczej U2).
galad

Post autor: galad »

Przyszła do mnie latarka z linku powyżej, świeci to fajnie ok 4000K, problemem jest dziura w pigule. Mam do was pytanko, czy ktoś z okolic Katowic zna lub może sam wytoczył bi mi "zaślepkę" do piguły? Jeśli ktoś się znajdzie to przydał by się dotoczyć jeszcze zaślepkę do mojej sk68 bo planuje tam wrzucić 14500, a nie chcę przegrzać diody.
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Poszukaj starej 1 zł monety, pobaw się pilnikiem na okrętkę wciśnij od czoła i masz pigułę za... 1 zł ;)
Ostatnio zmieniony sobota 18 lis 2017, 17:12 przez Mociumpel, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ