latarka walther xenon tactical
latarka walther xenon tactical
Witam
Mam taki problem z latarką walther xenon tactical, a mianowicie spaliła się żarówka i w całym internecie nie mogę takiej dostać. Nawet na zagranicznym internecie jej nie ma. I teraz moje pytanie takie czy jest sens przerabiać element z żarówką czy po prostu kupić nową latarkę. Przerobienie nie będzie łatwe gdyż żarówka jest zatopiona w plastyku, który jest umieszczony w metalowej obudowie z gwintem, który wkręca się w rękojeść. W załączeniu zdjęcie metalowego elementu z żarówką.
Mam taki problem z latarką walther xenon tactical, a mianowicie spaliła się żarówka i w całym internecie nie mogę takiej dostać. Nawet na zagranicznym internecie jej nie ma. I teraz moje pytanie takie czy jest sens przerabiać element z żarówką czy po prostu kupić nową latarkę. Przerobienie nie będzie łatwe gdyż żarówka jest zatopiona w plastyku, który jest umieszczony w metalowej obudowie z gwintem, który wkręca się w rękojeść. W załączeniu zdjęcie metalowego elementu z żarówką.
- Załączniki
-
- żarówka
- 3.7003-3_2.jpg (60.68 KiB) Przejrzano 2108 razy
witam
Chyba lepsza dla autora tematu będzie jednak jakaś niemodowana latarka na jedną lub dwie baterie AA lub ewentualnie AAA. Taka latarka berdzie miała około 100 - 200 lumenów co z powodzeniem wystarczy do jego potrzeb. Latarka na ogniwa 18650 była by najlepsza ale wiąże się to jednak z większym wydatkiem w sumie minimum około 150zł.
Tak jak koledze napisałem - pozostaje jeszcze opcja czajenia się na okazję prosto od "majfrienda".
W najprostszym tłumaczeniu - latarka + ładowarka z np. Gearbest + ogniwo od forumowicza lub od biedy z rozbiórki z np. A[wiadomo_co]ro.
Wtedy jest opcja na zmieszczenie się w kwocie 60-70 nawet za podstawowego S2+, Li-100 i jakieś powiedzmy dwa ogniwa do kompletu.
W najprostszym tłumaczeniu - latarka + ładowarka z np. Gearbest + ogniwo od forumowicza lub od biedy z rozbiórki z np. A[wiadomo_co]ro.
Wtedy jest opcja na zmieszczenie się w kwocie 60-70 nawet za podstawowego S2+, Li-100 i jakieś powiedzmy dwa ogniwa do kompletu.
Ostatnio używane
S41, EC03, H03
S41, EC03, H03
-
Czasem bywa latarka X-cite w Kaufland. Taka jak w tym temacie. Odpada problem z 18650. Szczególnie podczas silnych mrozów. Z akumulatorami AA nie ma problemu. A zawsze można gdzieś kupić baterie. Żarówki xenonowe można kupić w elektronicznym. A gdzie jest ten załącznik ze zdjęciem? Może jednak da się wymienić tą żarówkę w prosty sposób?
Convoy S2+ z kodem 7-10.5$plecho1 pisze:Chyba lepsza dla autora tematu będzie jednak jakaś niemodowana latarka na jedną lub dwie baterie AA lub ewentualnie AAA. Taka latarka berdzie miała około 100 - 200 lumenów co z powodzeniem wystarczy do jego potrzeb. Latarka na ogniwa 18650 była by najlepsza ale wiąże się to jednak z większym wydatkiem w sumie minimum około 150zł.
Ogniwo 5-6$ (teraz można dostać VTC6 na GB za 5,2$ z wysyłką. Nie idealne do takiej latarki, ale bdb,niezbyt drogie i nie szukałem długo )
Lii-100 z kodem ~4$
Do 150 zł daleko.
Peak Eiger Ultra XP-G2 S2