Problem z Astrolux K1

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
alojzy

Problem z Astrolux K1

Post autor: alojzy »

Kupiłem na Bangood w preorderze 2 Astroluxy K1, przyszły no zajebioza, masa światła, świetne wykonanie. W porównaniu do nitecore tube, to masaaa byłem zachwycony. Niestety radość trwała krótko po tygodniu używania po włączeniu latarki wbija się ona na najwyższy tryb po minucie świecenia światło osłabia się o 70% zarówno w jednej jak i w drugiej . Rozebrałem jedną na części pierwsze i okazało się, że jak docisnę diodę to zaczyna świecić okey pełną mocą, dioda w pełnym trybie generuje masę ciepła, także jest pytanie czy jeśli wymienię diodę na nową to będzie ok? i drugie pytanie jeśli wymiana pomoże to kto i za ile sprzeda mi takie dwie diody :) . Na szczęście bangudy mają mi oddać cała kasę :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Scenic

Post autor: Scenic »

W zły wątek napisałeś temat.

Na twoim miejscu spróbowałbym od nowa przylutować diodę zamiast wymieniać. Skoro po dociśnięciu jest ok.
Ale jak dwie latarki padły to dobrze nie wróży . Skoro przez temperature potrafią się wykleić z podłoża.

To są chyba xp-g3 . Dość marne diody. Często padają. Wstawiłbym bym tam xp-g2 lub xp-l :)
alojzy

Spoko. To jeszcze podpowiedz gdzie kupić takie diody bo w sumie świetną latareczka i fajnie było by ją uratować. W obu latarkach jest to samo, w obudowie za tą płytką na 1 zdjęciu od prawej jest z 1mm miejsca , tak sobie myślałem może by tam coś przykleić co odprowadzi trochę ciepła tylko co?
Awatar użytkownika
Ven0n

Post autor: Ven0n »

Scenic pisze:To są chyba xp-g3 . Dość marne diody.
Marne to mało powiedziane
Scenic pisze:Często padają.
Nie często, wręcz zawsze i to już w momencie zakupu.

To są najgorsze diody na jakie w życiu trafiłem, odradzam ten model każdemu jak mogę.
Sam kiedyś kupiłem kilka sztuk i już po ~10 minut od zalutowania robiły za skroboskopy i efekty losowych jasności od 1-100%
Poza paskudnym żółtym światłem dookoła spot'a większej różnicy nie było względem "starych" dobrych i tanich kupionych na allegro po 6,50zł XP-G.
Convoy S2 3.04A by Dariusz70
UltraFire S5 Mod
Convoy S2+ 3x XP-G
Convoy C8 XML U4 1C
Convoy C8 XP-G
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Ja bym władował Nichię.
Ostatnio zmieniony niedziela 29 paź 2017, 22:04 przez sp5it, łącznie zmieniany 1 raz.
My flashlight is smaller than yours...
alojzy

Kupiłem xp-g2 od kolegi z forum, wlutuję i zobaczymy czy to coś pomoże, a Panowie może poradzicie skąd można dobrać takie małe śrubeczki takie jakie są w tej latarce :D :D bo ...piiii... jedna mi upadła na podłogę i koniec.

ps. chol_era to przekleństwo????????
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
alojzy pisze:ps. chol_era to przekleństwo????????
Nie, to tylko słowo uznawane za wulgarne (od vulgaris - potoczny, zwykły... czyli używany prze ludzi niższego stanu)

Przekleństwo, to np.: "Idź do diabła" :wink:

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ODPOWIEDZ