Problem z ładowarką z DX

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Bandit78

Problem z ładowarką z DX

Post autor: Bandit78 »

Witam.
Niedawno zakupiłem akumulatory i ładowarkę na DX. Wszystko było ok do dzisiaj. Problem polega na tym, że chyba jeden kanał umarł, dokładniej lewy patrząc od strony diod.
Po jakimś 5 czy 6 cyklu ładowania nagle kontrolka przestała zmieniać barwę. Sprawdziłem i okazało się iż nie ma tam żadnego natężenia, a napięcie bywa różne od niemal 0 do 3 z kawałkiem Volt. Na prawym kanale jest normalnie cały czas 0,93A i 4,20V.
Czy i jak można ten problem rozwiązać samemu, a jeśli nie to reklamować w DX? Trzeba będzie do nich towar odesłać?
Sprzęt dokładnie ten z tego linku: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13820
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

podejrzewam jakieś zimne luty. Jak u Ciebie z lutowaniem? Napisz do DX-a-myslę, że bez specjalnego proszenia podeslą Ci nową ;-)
Bandit78

Post autor: Bandit78 »

U mnie z lutowaniem nadal to samo czyli 2 lewe łapy, ale może kumpel w takim razie spojrzy i coś tam znajdzie (ten sam co lutował driverek do lampki). A do dx swoją drogą myślę, ze warto, może będzie 2. sztuka gratis? :wink:
Dzięki za szybki odzew.
ODPOWIEDZ