Latarka do 100zł. Convoy c8 Czy warto?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
tropas

Post autor: tropas »

Dzięki za odpowiedzi.
Czy ta X6 jakościowo też porównywalna z convoyem?
Jeśli tak to wezmę ją, chyba że ktoś ma jeszcze jakieś propozycje w tym budżecie :)
X6 znalazłem na gearbest za 23,37$, jeśli widzieliście gdzieś taniej to poproszę linka.
Awatar użytkownika
Pustelnik
Kontakt:

Post autor: Pustelnik »

maba pisze:C8 to mało przyjemny kloc :mrgreen:
Nieprawda, C8 jest bardzo przyjemnym klocuszkiem, mój ulubiony Convoy. Klocem jest L2. :wink:

tropas pisze:Dzięki za odpowiedzi.
Czy ta X6 jakościowo też porównywalna z convoyem?
Jeśli tak to wezmę ją, chyba że ktoś ma jeszcze jakieś propozycje w tym budżecie :)
X6 znalazłem na gearbest za 23,37$, jeśli widzieliście gdzieś taniej to poproszę linka.
Moim zdaniem X6 wciąż średnio się nadaje do zastosowań, które wymieniłeś - to nadal szperacz. Zrobiłem ostatnio takie porównanie obrazkowe: https://imgur.com/a/FzEFg. Zauważ, że na średnim dystansie mają podobnie wąski rozkład światła.
Zaproponowałbym Lumintop SDmini, ale wykracza ponad Twój budżet.
ww296

Post autor: ww296 »

A ja nie polecam C8 na pierwszą latarkę. Jest niewygodny a punktowe światło jest nieprzydatne w większości zastosowań.
tropas

Post autor: tropas »

C8 na szczęście się znalazła, także będzie służyć na rower po lesie. Gdybym chciał kupić coś do zastosowań typowo domowych to co byście polecili? Budżet powiedzmy 25$, choć taniej też może być :)
medyk81

Post autor: medyk81 »

tropas pisze:C8 na szczęście się znalazła, także będzie służyć na rower po lesie. Gdybym chciał kupić coś do zastosowań typowo domowych to co byście polecili? Budżet powiedzmy 25$, choć taniej też może być :)
Convoy s2 lub jeszcze szerzej s2+
Agauy

Post autor: Agauy »

S2+ jest dobrą opcją.
Jak chcesz po taniości, wyczekaj aż będzie kod w okolicy 7-8$ na gearbest.
Jak chcesz trochę lepiej, napisz do Simona ze sklepu Convoya na aliexpress, poproś o wersję z 8*7135 i firmwarem biscotti.
Ja bym wolał S2+ z Nichią 219B lub 219C...ale jeśli sam nie wymienisz, pewnie się nie zmieścisz w budżecie.
Peak Eiger Ultra XP-G2 S2
plecho1
Kontakt:

Post autor: plecho1 »

A może coś takiego http://www.kaidomain.com/p/S027081.KDIY ... ight-Black
Kilka dni temu do mnie dotarła i w sobotę pierwszy test na zewnątrz. Trochę przekracza budżet ale powinna świecić lepiej niż C8.
ODPOWIEDZ