Światło cofania Leon 2
Wrzucam fotki porównanwcze
Ustawienia aparatu ISO 200 F=3,5 2 sekundy , światło słoneczne
Wyjątek dla mojego moda , żeby nie przejaskrawić
Ustawienia aparatu ISO 200 F=3,5 1 sekunda , światło słoneczne
Zwykła żarówka ( niesety w tle też poświata od ledów z tablicy rejestracyjnej )
LED z LINK
LED z LINK
MOD
Niech każdy wyciągnie własne wnioski, dla mnie sens modowania jest oczywisty ze względu na efekt tego co prezentują gotowe produkty a modowana żarówka.
Pacjent czyli Leon pozował do fotek z świecącą tylko lampą od strony kierowcy więc 1 żarówka.
Ustawienia aparatu ISO 200 F=3,5 2 sekundy , światło słoneczne
Wyjątek dla mojego moda , żeby nie przejaskrawić
Ustawienia aparatu ISO 200 F=3,5 1 sekunda , światło słoneczne
Zwykła żarówka ( niesety w tle też poświata od ledów z tablicy rejestracyjnej )
LED z LINK
LED z LINK
MOD
Niech każdy wyciągnie własne wnioski, dla mnie sens modowania jest oczywisty ze względu na efekt tego co prezentują gotowe produkty a modowana żarówka.
Pacjent czyli Leon pozował do fotek z świecącą tylko lampą od strony kierowcy więc 1 żarówka.
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
-
Panowie mam problem natury elektrycznej , chciałem zapodać żarówkę po modzie do fokusa mk1 i niestety nie działa natomiast w leonie bez problemu wszystko świeci, to jest kwestia mniejszego poboru mocy przez modyfikowanego leda i trzeba zastosować dodatkowy rezystor ?
Zestaw rowerowy:
Witam
Pozdrawiam
Najprawdopodobniej tak, szczególnie jeśli wykazuje błąd żarówki. U mnie w moim W203, jest jeszcze taki numer, że po włożeniu żarówki pod napięciem, ona nie zaświeci. Trzeba wykonać swoisty "reset", czyli wyłączyć światła, wyłączyć stacyjkę, odczekać kilkadziesiąt sekund, włączyć stacyjkę i włączyć światła. Włożenie żarówki o mniejszej mocy, skutkuje błędem i brakiem świecenia.vin324pl pisze:...to jest kwestia mniejszego poboru mocy przez modyfikowanego leda ?
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
W leonie 2 jest taki patent że trzeba 2 razy wrzucić wsteczny, tu niestety nic nie pomaga
- wsadzałem żarówkę bez kluczyka w stacyjce na 1 biegu
- próbowałem wrzucać wsteczny kilkukrotnie
- kilka razy podmieniałem żarówkę na zwykłą między tymi zabiegami
Ani raz nie zaświeciła a jest 100 % sprawna
- wsadzałem żarówkę bez kluczyka w stacyjce na 1 biegu
- próbowałem wrzucać wsteczny kilkukrotnie
- kilka razy podmieniałem żarówkę na zwykłą między tymi zabiegami
Ani raz nie zaświeciła a jest 100 % sprawna
Zestaw rowerowy:
-
Po pierwsze bieguny jak w poście wyżej. Jak to nie ten problem, to rezystory. Co ważne, jeśli np. fabrycznie była żarówka 20W to nie musisz dawać rezystora na którym wytracisz 20W. Przykład - Grande Punto z 2006 roku, po wymianie tylnych lamp na lampy z Evo (na ledach) co jakiś czas auto wariowało. W 99% wypadków, po włączeniu świateł pozycyjnych, z tyłu ledy świeciły prawidłowo + komunikat o błędzie na ekranie. Dopiero po ponad roku zauważyłem, że raz na kilkadziesiąt włączeń, tylne postoje gasną po 20 - 30 sekundach. Fabrycznie każda z lamp miała po dwie żarówki, każda o mocy 5W. Wystarczyło wrzucić rezystory, na których wytracane jest 8W i komputer to już zaakceptował. Być może u ciebie wystarczy wytracenie np. 5W i będzie po wszystkim.
ILPT
Biegunowosci nie sprawdzałem ale tani chińczyk Led świeci więc myślę że jest tu normalnie, pewnie trzeba będzie kombinować z rezystorem, tylko tu też zastanawia mnie fakt iż ten chiński Led pobiera pod obciążeniem 0.3 A z układu (i mimo to świeci) a żarówka zwykła około 1.8A
Zestaw rowerowy: