Szperacz dalekiego zasięgu do 400zł
Z wymienionych tu propozycji nowych latarek, Maxtorch 2x chyba będzie najlepszy (choć mi się nie do końca podoba to, że są 2 ogniwa 18650 1dno za 2gim, wolałbym 3 obok siebie tudzież 2szt 26650 1dno za 2gim). Astrolux MF02 jest zbyt masywna i może przez to pojawić się niechęć do zabierania jej ze sobą. Convoy L2 jakoś nie specjalnie urzekł mnie zasięgiem (mam wersję na 2 ogniwa).
Oferta ze sklepiku mnie by chyba najbardziej pasowała. Widziałem jak świeci po modzie na XP-G2 i ośmielę się stwierdzić, że do lasera już niewiele brakowało. Z XP-L Hi powinno być niewiele szerzej za to ciut jaśniej.
Oferta ze sklepiku mnie by chyba najbardziej pasowała. Widziałem jak świeci po modzie na XP-G2 i ośmielę się stwierdzić, że do lasera już niewiele brakowało. Z XP-L Hi powinno być niewiele szerzej za to ciut jaśniej.
Słusznie. Stosunek osiągów do ceny zapewne będzie świetny, ale to wciąż latarka niszowa.ElSor pisze: Astrolux MF02 jest zbyt masywna i może przez to pojawić się niechęć do zabierania jej ze sobą.
Mogę także polecić UTorch UT02. Niezbyt duża, wygodna, sensowny interface użytkownika. Świeci dobrze i długo.
Peak Eiger Ultra XP-G2 S2
Zasięg zależy od obiektu oświetlanego i przejrzystości powietrza;)Agauy pisze:Już wspomniany Astrolux MF02. Trochę niedowierzam specyfikacjom, ale prawdopodobnie będzie do wyrwania poniżej 100$, prawie na pewno sięgnie 1400 m.
A każdy i tak przelicza zasięg na podstawie pomiarów z metra, czy tak jak komu pasuje I tak zapewne będzie w przypadku tego Astroluxa.
Zasadniczo, użyteczny zasięg to połowa tego, co jest napisane na pudełku, a może nawet 1/3.
Czasem zasięg jest większy niż podaje producent, tak jest np w przypadku TN42, ale muszą być spełnione warunki pogodowe, a celem musi być duży jasny obiekt na ciemnym tle.
Ja czekan na tego oto olbrzyma (tu akurat 8 x 18650):
http://oi64.tinypic.com/2m77rib.jpg
http://oi64.tinypic.com/33y3j29.jpg
Ostatnio zmieniony środa 04 paź 2017, 07:14 przez 1984, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- smokuxx1987
-