Nowy sterownik 7135*8, pamięć i zmiana trybów

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
bartiss

Nowy sterownik 7135*8, pamięć i zmiana trybów

Post autor: bartiss »

Witam, jako, że jestem nowy na forum chciałbym się przywitać i podziękować ponieważ dzięki tej stronce temat latarek mocno mnie wciągnął:)
Postanowiłem zmienić sterownik w swoim s2+ na 7135*8 z banggood, przyszła nowa wersja i głupio to zabrzmi, ale nie mam pojęcia jak go dobrze obsłużyć w starym 7135*6 pamiętało mi tryb świecenia po wyłączeniu latarki tu zawsze po włączeniu jest najsłabszy, tam po 2 sekundach w najsłabszym trybie kliknięciem przełączałem grupę tu nie wiem jak to zrobić ciągle mam: po kolei 5 trybów jasności potem strobo, sos i sprawdzanie poziomu naładowania baterii. Prosiłbym o podpowiedź jak zapisywać tryby, żebym po włączeniu od razu mógł mieć np 50% i jak zmieniać grupy :)
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Witaj,
Wstaw link jaki dokładnie driver kupiłeś, będzie łatwiej coś konkretnego powiedzieć.
Ostatnio zmieniony piątek 22 wrz 2017, 00:46 przez Tomeqp, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
bartiss

Tomeqp

Zakładam, że widziałeś poniżej rozrysowany interfejs drivera i go nie rozumiesz.

W takim razie musisz włączyć pamięć trybów. Włącz latarkę, lekko kliknij włącznikiem (tak jakbyś zmieniał tryb) co najmniej 10 razy, poczekaj aż latarka zamiga pierwszy raz, poczekaj aż zamiga drugi raz i w czasie tego drugiego migania wyłącz latarkę. W ten sposób włączysz pamięć trybu.

Zmianę grup realizujesz tak samo, ale wyłączasz latarkę w czasie pierwszego, a nie drugiego migania. Wtedy latarka zacznie diodą "wyliczać" numery grup. Wyłączasz gdy "wymiga" interesujący Cię numer grupy.

Nie mam tego drivera, ale tyle zrozumiałem z instrukcji.
Pozdrawiam
bartiss

Dzięki wielkie tego mi było trzeba :-)
Tomeqp

Nie ma sprawy, cieszę się że mogłem pomóc. :smile:
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ