Witam, jako, że jestem nowy na forum chciałbym się przywitać i podziękować ponieważ dzięki tej stronce temat latarek mocno mnie wciągnął:)
Postanowiłem zmienić sterownik w swoim s2+ na 7135*8 z banggood, przyszła nowa wersja i głupio to zabrzmi, ale nie mam pojęcia jak go dobrze obsłużyć w starym 7135*6 pamiętało mi tryb świecenia po wyłączeniu latarki tu zawsze po włączeniu jest najsłabszy, tam po 2 sekundach w najsłabszym trybie kliknięciem przełączałem grupę tu nie wiem jak to zrobić ciągle mam: po kolei 5 trybów jasności potem strobo, sos i sprawdzanie poziomu naładowania baterii. Prosiłbym o podpowiedź jak zapisywać tryby, żebym po włączeniu od razu mógł mieć np 50% i jak zmieniać grupy
Nowy sterownik 7135*8, pamięć i zmiana trybów
Witaj,
Wstaw link jaki dokładnie driver kupiłeś, będzie łatwiej coś konkretnego powiedzieć.
Wstaw link jaki dokładnie driver kupiłeś, będzie łatwiej coś konkretnego powiedzieć.
Ostatnio zmieniony piątek 22 wrz 2017, 00:46 przez Tomeqp, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Zakładam, że widziałeś poniżej rozrysowany interfejs drivera i go nie rozumiesz.
W takim razie musisz włączyć pamięć trybów. Włącz latarkę, lekko kliknij włącznikiem (tak jakbyś zmieniał tryb) co najmniej 10 razy, poczekaj aż latarka zamiga pierwszy raz, poczekaj aż zamiga drugi raz i w czasie tego drugiego migania wyłącz latarkę. W ten sposób włączysz pamięć trybu.
Zmianę grup realizujesz tak samo, ale wyłączasz latarkę w czasie pierwszego, a nie drugiego migania. Wtedy latarka zacznie diodą "wyliczać" numery grup. Wyłączasz gdy "wymiga" interesujący Cię numer grupy.
Nie mam tego drivera, ale tyle zrozumiałem z instrukcji.
W takim razie musisz włączyć pamięć trybów. Włącz latarkę, lekko kliknij włącznikiem (tak jakbyś zmieniał tryb) co najmniej 10 razy, poczekaj aż latarka zamiga pierwszy raz, poczekaj aż zamiga drugi raz i w czasie tego drugiego migania wyłącz latarkę. W ten sposób włączysz pamięć trybu.
Zmianę grup realizujesz tak samo, ale wyłączasz latarkę w czasie pierwszego, a nie drugiego migania. Wtedy latarka zacznie diodą "wyliczać" numery grup. Wyłączasz gdy "wymiga" interesujący Cię numer grupy.
Nie mam tego drivera, ale tyle zrozumiałem z instrukcji.
Pozdrawiam