Nie znam tego telefonu z autopsji, ale spróbowałbym wyłączyć opcję quick charge telefonie - może tutaj się coś "gryzie"Grigorij0 pisze:Proszę o informację w czym może tkwić problem?
Recenzja ładowarek Liitokala Lii-100 oraz Lii-202
Zmieniaj też kable na inne. Wiele telefonów nie ładuje się, jeśli nie jest w stanie "zassać" więcej niż 1A. Inne mają swoje humory i nie działają i koniec. Mój przykład z życia - Iqos i ładuje się na wszystkim - zasilacze no-name 400 mA, oryginał 2A, ładowarki Samsunga, Nokii, HTC, kable no-name, podróbki, oryginalne, własnoręcznie wykonane, ale nie ładuje się na powerbanku Ruinovo. Po kilku miesiącach okazało się, że jednak może się ładować, ale bardzo powoli i tylko jednym z kabli jakie mam. Na żadnym innym nie startuje. Dlaczego ? Nikt nie wie.
ILPT
A nie jest tak że ten kabel ma faktycznie 4 żyły podłączone, a tamte mają tylko dwie, bądź odwrotnie ? Musiał byś sprawdzić miernikiem ciągłość połączenia. Jak możesz zrób test, chociaż by dla potomnych. Oczywiście to taka myśl "na szybko".
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Ładowarka weźmie tyle amperów, ile jej potrzeba. Bez obaw.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
-
Witam.Przyszła do mnie Lii-202 z Ali i mam zamiar ładować nią ogniwa 18650 i 14500.Czy po włożeniu takiego ogniwa coś trzeba klikać tym przełącznikiem oprócz wyboru prądu ładowania,bo widzę że kliknięciem można zmieniać rodzaj ładowanego ogniwa.Sam już nie wiem czy w końcu ona sama automatycznie rozpoznaje rodzaje ogniw,czy coś jeszcze trzeba korygować.Instrukcji obsługi nie mam.
Witam wszystkich na forum To mój pierwszy wpis tutaj. Interesuje się elektroniką, ale z zawodu jestem prawnikiem. Prawda, że to trochę nietypowe.
Ad rem: Moja Lii-202 nie chce ładować w trybie PB. Próbowałem na 3 kablach USB, w tym jednym USB-C. Próbowałem ładować głośnik przenośny denona, Telefon na Qualcomm z funkcją Quick Charge 3.0 oraz kindle 3 paperwhite. Za każdym razem po kilku sekundach ladowania ładowarka wyłącza się i nic. Wpinałem w obwód Keweisi, ale pokazywało po chwili napięcie około 4V i koniec balu panno lalu Posiadam aku “japońskie“ z Aliexpress 18650, które na multimetrze pokazują napięcie: 4.12V i 4.18V, ale sprawdziłem przed chwilą i aku sa w trakcie ładowania. Co może być przyczyną braku ładowania urządzeń w trybie PB?
Ad rem: Moja Lii-202 nie chce ładować w trybie PB. Próbowałem na 3 kablach USB, w tym jednym USB-C. Próbowałem ładować głośnik przenośny denona, Telefon na Qualcomm z funkcją Quick Charge 3.0 oraz kindle 3 paperwhite. Za każdym razem po kilku sekundach ladowania ładowarka wyłącza się i nic. Wpinałem w obwód Keweisi, ale pokazywało po chwili napięcie około 4V i koniec balu panno lalu Posiadam aku “japońskie“ z Aliexpress 18650, które na multimetrze pokazują napięcie: 4.12V i 4.18V, ale sprawdziłem przed chwilą i aku sa w trakcie ładowania. Co może być przyczyną braku ładowania urządzeń w trybie PB?