Latarki Ultrafire / kpl do 100zł

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Ariven

Latarki Ultrafire / kpl do 100zł

Post autor: Ariven »

Witam, jest to mój pierwszy post na forum więc przy okazji się przywitam :mrgreen:

Spotkał się ktoś z latarkami firmy Ultrafire ?

Wypatrzyłem sobie >taką< latarkę na allegro.
Miał ktoś "świecidełko" z tej firmy?
Myślałem też o Convoy s2+ w tej cenie, ale potrzebuje na szybko czegoś w granicach 80-90zł na przód + tył około 30-40zł, żeby było mnie jakoś widać w nocy...
Byłoby fajnie, gdyby latarka na przód miała możliwość świecenia trybem 5/10%, tak jak s2+, żebym na mieście świeciła byle jak, oby się policja nie przyczepiała ;)

Chyba, że ktoś ma komplet s2+ z aku w cenie ~100zł to mogę odkupić :razz:
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Witaj,

Ultra fire to możesz mieć jak podłączysz tą ładowarkę z tymi ogniwami do gniazdka. :mrgreen:

Według mnie nie warto, ogniwa kiepskie, ładowarka kiepska, latarka to stara konstrukcja na moduły D26. Bez przeróbek dioda się szybko usmaży.
Ostatnio zmieniony piątek 01 wrz 2017, 17:13 przez Tomeqp, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Zdecydowanie nie kupuj tego ultrafire, to zwykły szajs. Convoy S2+ będzie zdecydowanie lepszy.

Jeżeli zależy Ci na czasie, to zajrzyj tutaj viewforum.php?f=58 może coś wypatrzysz.
WertyX

Post autor: WertyX »

Aż z ciekawości zajrzałem na tą akcję.
Nie ma to jak odpowiednia reklama.

Zajrzyj do sklepiku na forum. Ktoś ostatnio z Lublina i/lub ze Świdnika sprzedawał latareczki. To jeszcze byś osobiście odebrał.

100zł za tamten komplet to kasa w błoto. Na tył to można nawet w Auchan / Lidl/Biedra coś kupić za kilkanaście zł na AA lub AAA.

Ale na przód + użytek codzienny poza rowerem to Convoy s2+. Z uchwytem, ładowarką i akku ciężko będzie za 100zl. Nawet prosto z Chin. Prędzej około 130-140zl.
Chyba że akku z rozbiórki (i tak lepsze niż te ultrafire), najtańsza ładowarka, prosty uchwyt. Ale i tak będzie ciężko.
Przepraszam za brak ogonków w polskich literkach. Zazwyczaj piszę z telefonu i może coś umknąć.
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Z komentarzy w w/w sklepie, odpowiedź na negatywa:

"Sama dioda posiada ok900 lm przy 3000mA pomiaru na diodzie,natomiast w latarce poprzez zoom i soczewkę skupiającą jest 2000lm"
To soczewka też świeci? Teeeechnika, panie.
ODPOWIEDZ