Szukam złącza, końcówki do multimetru.
-
Szukam złącza, końcówki do multimetru.
Witam. Szukam końcówek kabli do multimetru. Jako że moje kable które miałem były bardzo słabej jakości to postanowiłem zrobić sobie kable sam. Posiadam złącza bananowe rozkręcane które wchodziły by do multimetru a z nich wychodził by kabel modelarski 16AWG. Na koniec potrzebne by były końcówki do pomiarów. Uważacie że taki kabel byłby ok? Jeśli tak to podacie może jakiś link do Ali gdzie znajdę takie końcówki? Mogą być i wąskie i grubsze. Najważniejsze żeby były rozkręcane
Jak mają być dobrej jakości to weź kup coś oryginalnego, np https://ndn.com.pl/pl/przewody-pomiarow ... sanwa.html przynajmniej same końcówki nie będą się pokrywały tlenkami, które mogą irytować podczas pomiarów.
A jeśli mają służyć do pomiaru prądu wtedy 16AWG to ciut mało.
A jeśli mają służyć do pomiaru prądu wtedy 16AWG to ciut mało.
-
Ale że jak? Ja potrzebuję końcówki ala to .Rysiu. pisze:Krokodylki się dobrze sprawdzają
Tak sobie pomyślałem że skoro to by było na banany to mógłbym ewentualnie zrobić banany z dwóch stron kabla i wkładać banana w te końcówki ale czy nie będzie strat na połączeniu? Moje stare kable potrafiły zaniżać sporo wartość prądu.
-
Pomiar prądu (szczególnie w latarkach) to "grubsza" rozmowa ale o tym już zostało napisane prawie wszystko w viewtopic.php?t=11649&start=0
kubaswiatelka, chodziło mi o krokodylki pomiarowe, mają cienki czubek i są wygodne jak potrzebna jest dodatkowa ręka
Krokodylek pomiarowy precyzyjny
Zrobiłem sobie na jednym przewodzie tego krokodylka a na drugim zwykła sonda
Krokodylek pomiarowy precyzyjny
Zrobiłem sobie na jednym przewodzie tego krokodylka a na drugim zwykła sonda
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Re: Szukam złącza, końcówki do multimetru.
Zastosuj banany Hirschmann-a, doskonałe i z dodatkowymi gniazdami - podczas pomiaru prądu lub rezystancji możesz podwoić kable. Do tego końcówki: PRIF-2 do "normalnych" pomiarów, chwytaki KLEPS-1 mikro lub AMASS albo haki pomiarowe, krokodylki AK-2B lub lepsze KLEPS2800.Innych firm też mogą być, ale Hirschmann-y są dobre i tańsze niż Fluke.kubaswiatelka pisze:Witam. Szukam końcówek kabli do multimetru. Jako że moje kable które miałem były bardzo słabej jakości to postanowiłem zrobić sobie kable sam. Posiadam złącza bananowe rozkręcane które wchodziły by do multimetru a z nich wychodził by kabel modelarski 16AWG. Na koniec potrzebne by były końcówki do pomiarów. Uważacie że taki kabel byłby ok? Jeśli tak to podacie może jakiś link do Ali gdzie znajdę takie końcówki? Mogą być i wąskie i grubsze. Najważniejsze żeby były rozkręcane
pozdrav