Witam jeszcze raz
Zakupiłem Olight M20SX. Ponieważ "chmurzę", znaczy używam e-fajek mam pewną ilość akumulatorów 18650 (Samsung 30Q, LG HG2, Sony VTC5 VTC6) tylko, że wszystkie bez zabezpieczenia (mody mają własną elektronikę dbającą o to). Ponieważ nie doczytałem się czy w/w latarka ma zabezpieczenie przed nadmiernym rozładowaniem używałem tych zasilań "z dużą dozą nieśmiałości". Pytanie: jakie byłyby oznaki nadmiernego rozładowania? Dla świętego spokoju zakupiłem akumulatorki z zabezpieczeniem (Olight i Xrg - czyli prawdopodobnie rewrapy Panasonica). Ale tak czy inaczej interesuje mnie to w przypadku potrzeby zasilenia niezabezpieczonym.
zasilania vs latarki
zasilania vs latarki
Szymon
Najlepiej taką latarkę podpiąć do zasilacza regulowanego i zobaczyć jak się zachowuje ze spadkiem napięcia. Chętnie bym pomógł, ale do Szczecina masz daleko. Moze Znajdzie się ktoś z Krakowa, kto by pomógł zasilaczem...
Google milczy na temat zabezpieczenia w tej latarce?
Oznak po ogniwie od razu nie zauważysz, spadek pojemności wystąpił i samorozładowywalnie.
Pozdrawiam
Google milczy na temat zabezpieczenia w tej latarce?
Oznak po ogniwie od razu nie zauważysz, spadek pojemności wystąpił i samorozładowywalnie.
Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255