Ja zostawiam i jest ok. Nieraz zapominam i kilka dni są w niej aku i nie przeładowuje mimo tego. Oczywiście lepiej mieć świadomość, że jak coś się popsuje, to nam czasem chałupa może pójść z dymem i lepiej nie zostawiać.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 17 lip 2017, 16:23 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Panowie podpowie mi ktoś jaki zasilacz trzeba mieć do tej ładowarki ?
Przymierzam się do kupna a jakieś zasilacze w domu są więc wolałbym coś dopasować
plecho1, oj, tego nie wiesz. Czyli jaki dokładnie zasilacz posiada kolega, z jakimi zabezpieczeniami i jak się zachowa, gdy będzie się go próbowało przeciążyć.
lukk, nie stresuj się i podpinaj to co masz. Najwyżej unikaj sytuacji, że będziesz ładował na raz 4x Li-Ion prądem 1000mA w każdym kanale (ładuj wtedy np. wszystkie domyślnym 500 lub max 700mA).
Lii-300 wg moich pomiarów pobierała ok 10W niezależnie od napięcia (8 - 15V) więc coś czuję że Lii-500 będzie pobierała mniej więcej 2x więcej czyli 20W w podobnym przedziale napięć.
Riders on the storm
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet family will die
Killer on the road, yeah
Witam wszystkich użytkowników forum, chciałem sie pochwalić i zapytać.
Swieży zakup około 16 USD
Fast test - szykbi test ale co on robi ?
Nor test - normalny test ale ..... ?
Chodzi mi o czynności jakie wykonuje ładowarka w tych testach.
Nowym userom zalecam czytać, dużo czytać, bo zostało to już wielokrotnie omówione w tym temacie. Na forum jest też znacznie więcej użytecznej wiedzy. Wyniki pomiaru Twoich ogniw (z NOR TEST), delikatnie mówiąc, są beznadziejne jak na obecne czasy i standardy, bo razem mają tylko odrobinę więcej niż jedno dobre ogniwo.