Co sprawia, że dwa samochody mają różne moce? Tu jest podobnie, typ diody, sterownika, ogólna jakość wykonania...Mowca pisze:Co sprawia, że ta latarka ma 120LM gdzie te tańsze mają po 90LM?
Pozdrawiam
Baterie AA i AAA mają swoje akumulatorowe odpowiedniki... Ba, nawet 2 rodzajeMowca pisze:Mi na czasie nie zależy. Mogę poczekać....
Co sprawia, że ta latarka ma 120LM gdzie te tańsze mają po 90LM?
https://www.fasttech.com/products/0/100 ... flashlight
Mocniejsze źródło zasilania? We wszystkich jest zwykła bateria AAA, czy to są aku?
No tak zgadzam się. Ale przeglądając oferty z FT i porównując tą za 13,99 z tą za 9,99 poza tym, że mają te same diody, to nic innego nie było napisanego o sterowniku, jakości... Stąd moje pytanie.Pyra pisze:WitamCo sprawia, że dwa samochody mają różne moce? Tu jest podobnie, typ diody, sterownika, ogólna jakość wykonania...Mowca pisze:Co sprawia, że ta latarka ma 120LM gdzie te tańsze mają po 90LM?
Pozdrawiam
Gdy kupię latarkę to nawet nie ma opcji abym używał w niej zwykłych AAA 1.5V Szkoda pieniędzy. Co najmniej eneloopa 1.2. Myślę też nad 10440. Tylko jak patrząc na testy da ona mocniejsze światło ale za to będzie krótszy czas działania w porównaniu do AAA 1.2V.Boomer pisze:Baterie AA i AAA mają swoje akumulatorowe odpowiedniki... Ba, nawet 2 rodzajeMowca pisze:Mi na czasie nie zależy. Mogę poczekać....
Co sprawia, że ta latarka ma 120LM gdzie te tańsze mają po 90LM?
https://www.fasttech.com/products/0/100 ... flashlight
Mocniejsze źródło zasilania? We wszystkich jest zwykła bateria AAA, czy to są aku?
Z tym że baterie mają napięcie 1.5v, a akumulatorki zależnie od rodzaju 1.2v, lub oznaczone 14500 (AA) i 10440 (AAA) 3.7v - z tymi trzeba uważać, bo nie wszędzie się nadadzą.
Choćby Eneloopy czy nawet GP ma całkiem niezłe... A cena nie zwala z nóg i szybko sie zwraca.
Ja w swojej poprzedniej latarce, nie zauważałem różnicy między baterią 1.5v a akumulatorkiem 1.2v, a wymiana baterii prawie po każdej wycieczce, dużo by kosztowała...
Nie w każdej latarce można bezpiecznie stosować 10440, mimo że się zmieści. Jeśli chcesz być pewny, że niczego nie uszkodzisz to kieruj się zaleceniami producenta. Jeśli chcesz podjąć ryzyko, bo ktoś napisał na forum, że działa, to robisz to na własną odpowiedzialność. Pamiętaj, że 10440 może mieć nawet 3x wyższe napięcie od akumulatorka AAA i potencjalnie latarka może tego nie przetrwać.Mowca pisze:Myślę też nad 10440. Tylko jak patrząc na testy da ona mocniejsze światło ale za to będzie krótszy czas działania w porównaniu do AAA 1.2V.