Śledzenie naszych przesyłek

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Aż listonosz przyniesie.
M
My flashlight is smaller than yours...
Barton_

Post autor: Barton_ »

No zabawny jesteś.
Wiecznie w drodze.
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Nie miałem zamiaru. W przypadku kilku moich przesyłek tak było.
Zdarzyło się też kilka razy, ze status był WER Warszawa, a paczka leżała u mnie na stole.
My flashlight is smaller than yours...
Barton_

W zasadzie na każde pytanie zadane w tym liczącym 70 stron wątku można tak odpowiedzieć: aż nie przyniesie listonosz.
Wiecznie w drodze.
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Barton_ pisze:W zasadzie na każde pytanie zadane w tym liczącym 70 stron wątku można tak odpowiedzieć: aż nie przyniesie listonosz.
Ale w tym wypadku jest to wyjątkowo trafna odpowiedź. Również miałem "Package in transportation" aż zadzwonił listonosz. Trwało to może dwa, góra trzy dni.
Pozdrawiam
hoka

Post autor: hoka »

Ostatnio dostałem paczkę po ponad 700 dniach... więc trzeba cierpliwie czekać ;-)
Barton_

Bez jaj. 2 lata?
Wiecznie w drodze.
hoka

Ano. Uszkodzona etykieta (głównie pasek do skanu) latała sobie od sortowni do sortowni co 2 tygodnie. Ktoś chyba wreszcie się wkurzył i zamiast skanować odczytał adres i wrzucił tam gdzie trzeba.

Mam jeszcze z 2 paczki mające ponad 500 dni i nadal czekam ;-)
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

hoka pisze:Mam jeszcze z 2 paczki mające ponad 500 dni i nadal czekam ;-)
Cierpliwość - poziom ekspert :mrgreen:
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

DPD
2017-09-18 09:00:00 Magazynowanie przesyłki w oddziale OPO
2017-09-15 10:19:00 Umówiono późniejszy termin doręczenia OPO
2017-09-15 10:13:27 Wydanie przesyłki do doręczenia OPO
2017-09-15 04:56:47 Przyjęcie przesyłki w oddziale DPD OPO
2017-09-14 16:01:41 Przyjęcie przesyłki w oddziale DPD WBA
2017-09-14 14:01:51 Przesyłka odebrana przez Kuriera WBA
W piątek zmienili sobie sami status zmiany terminu doręczenia a dziś znowu się komuś nie chciało pakować przesyłki do auta (ok 2,5 x 0,6 x 0,4 m). Dodam, że zakup (na szczęście pobraniowy) miał miejsce tydzień temu. Za taką jakość usług sprzedawcy i spedytora ja serdecznie dziękuję, szczególnie, że zależało mi otrzymaniu przedmiotu już na weekend aby rozpocząć zaplanowane dłuższe prace i wyrobić się z nimi jak najszybciej.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Koledzy co to za status dziwny mam mojej przesyłki? W niedzielę o godzinie 9.41 Wer Warszawa później 9.46 przesyłka w transporcie i tak do teraz.
FreeMagenta

Post autor: FreeMagenta »

Jedno z dwojga.
Albo będzie po 1-2 dniach kontrola celna, albo po 2-5 dniach dostarczą.
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Witajcie,
Nie wiem czy piszę w odpowiednim temacie, ale nie chcę zakładać nowego z tak błahego powodu.

Kupiłem na Aliexpress przedmiot za około 11,50 zł, zapłaciłem dodatkowe 5 zł za wysyłkę China Post Registered Air Mail, a sprzedawca nadał China Post Ordinary Small Packet Plus, czyli opcją darmową w tej ofercie. Kontaktowałem się ze sprzedawcą, ale albo się kompletnie nie rozumiemy, albo on doskonale rozumie o co chodzi tylko udaje, że nie rozumie. Gdy już wyjaśniłem mu wszystko jak chłop krowie na rowie możliwie najprostszymi słowami, odpisał "dear, your package is delivery by the system, hope you know". Tego z kolei ja nie mogę zrozumieć. Może jednak bariera językowa nie pozwala nam się dogadać.

Co polecacie? Czekać aż dojdzie i otwierać spór? Sprawa mi się wydaje bardzo przejrzysta i oczywista - zapłaciłem za wysyłkę, a wysłał darmową. W zamówieniu widać wyraźnie za co zapłaciłem i jaką formę dostawy wybrał sprzedawca. Niby tylko 5 zł, ale z drugiej strony to 50% wartości przedmiotu. Niezbyt mi się podoba takie naciąganie. No chyba, że to ja czegoś nie rozumiem. Przedmiot nie należy do szczególnie małych jak na realia Aliexpress.
Pozdrawiam
hoka

Tomeqp pisze: on doskonale rozumie o co chodzi tylko udaje, że nie rozumie
Zapewne tak to dokładnie wygląda. Zakładaj spór o częściowy zwrot i nie ma się co bawić z chińczykiem. Ja w takich przypadkach jak mnie mocno sprzedawca zdenerwował żądałem kilka razy pełnego zwrotu i też zawsze dostawałem.
mappy

Post autor: mappy »

Żaden częściowy spór. Domagaj się całości. Miała być rejestrowana, a leci w kulki.
Napisz, że giną przesyłki nierejestrowanym i nie zgadzasz się na inną formę niż wybraną przez ciebie.
ODPOWIEDZ