Oczyszczacz powietrza / filtr domowy.
Oczyszczacz powietrza / filtr domowy.
Hej,
Z tym światłem to żart.
Temat nie ma nic wspólnego z latarkami i oświetleniem.
Aczkolwiek pozwoliłem sobie nadać pytanie na tym forum, bo ciężko mi znaleźć rzeczowe informacje w google i na forach typu "babyboom"
Jako że na 100% znajduje się ktoś kto robił już "research" i posiada urządzenie, byłby w stanie mnie nakierować ?
Szukam urządzenia do ogólnej filtracji przed alergenami i jak zawsze wszystko obija się o cene i zależność taką żę:
Tanie urządzenie = drogie filtry i ogólne użytkowanie (pobór mocy, eksploatacja etc.)
Jak to wygląda z waszej strony?
Urządzenie do salono/kuchni ~ 40m2
Im więcej bajerów typu jonizacja i UV tym lepiej. Ale pytanie czy to działa ?
Czy kupować używkę
Pomocy
Z tym światłem to żart.
Temat nie ma nic wspólnego z latarkami i oświetleniem.
Aczkolwiek pozwoliłem sobie nadać pytanie na tym forum, bo ciężko mi znaleźć rzeczowe informacje w google i na forach typu "babyboom"
Jako że na 100% znajduje się ktoś kto robił już "research" i posiada urządzenie, byłby w stanie mnie nakierować ?
Szukam urządzenia do ogólnej filtracji przed alergenami i jak zawsze wszystko obija się o cene i zależność taką żę:
Tanie urządzenie = drogie filtry i ogólne użytkowanie (pobór mocy, eksploatacja etc.)
Jak to wygląda z waszej strony?
Urządzenie do salono/kuchni ~ 40m2
Im więcej bajerów typu jonizacja i UV tym lepiej. Ale pytanie czy to działa ?
Czy kupować używkę
Pomocy
- smokuxx1987
Najlepszy do Twojej kubatury był by :
https://www.fellowes.pl/produkty/opis,3 ... m-iii.html
Cena ok. 4000,00 netto
Filtry ok. 1200zł wymiana co ok. 18 miesięcy.
Przystosowany do pracy ciągłej (silnik bezszczotkowy) Poziom zużycia energii na poziomie żarówki LED.Wymiana powietrza 374 m3/godz. Czujnik uruchamia lub wyłącza oczyszczacz w zależności od zanieczyszczenia i obecności ludzi.
https://www.fellowes.pl/produkty/opis,3 ... m-iii.html
Cena ok. 4000,00 netto
Filtry ok. 1200zł wymiana co ok. 18 miesięcy.
Przystosowany do pracy ciągłej (silnik bezszczotkowy) Poziom zużycia energii na poziomie żarówki LED.Wymiana powietrza 374 m3/godz. Czujnik uruchamia lub wyłącza oczyszczacz w zależności od zanieczyszczenia i obecności ludzi.
Ostatnio zmieniony czwartek 24 sie 2017, 21:16 przez a59, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdę powiedziawszy, naprawdę nie wiem co w takim urządzeniu może kosztować prawie 5000 zł. Za 200 zł można kupić odpowiedni wentylator, filtry powiedzmy że gotowe 500, obudowa max 300 zł elektronika powiedzmy 500.
Nasuneliście mi pomysł aby sobie coś takiego zrobić. Obudowa może być finezyjna, można dodać na końcu jeszcze nawilżacz na zasadzie zraszania materiału.
Wentylator można kupić w hurtowniach chłodniczych, najtańsze kosztują kilkadziesiąt zł i chodzą nonstop parę lat. A za 200-300 zł kupujemy gotowy wentylator wyższej klasy z porządnych materiałów wyważony a więc cichy. Taki wentylator będzie wieczny w takim urządzeniu.
Nasuneliście mi pomysł aby sobie coś takiego zrobić. Obudowa może być finezyjna, można dodać na końcu jeszcze nawilżacz na zasadzie zraszania materiału.
Wentylator można kupić w hurtowniach chłodniczych, najtańsze kosztują kilkadziesiąt zł i chodzą nonstop parę lat. A za 200-300 zł kupujemy gotowy wentylator wyższej klasy z porządnych materiałów wyważony a więc cichy. Taki wentylator będzie wieczny w takim urządzeniu.
Gwarancja i serwis, laboratoria badające sprzęt, inżynierowie obliczający i projektujący podzespoły, marka i logo, VAT, dochodowy, zysk firmy, prezes i pani Krysia, certyfikaty, stok części zamiennych, obsługa prawna i księgowa i pewnie drugie tyle pozycji, których nie wymieniłem.ww296 pisze:Prawdę powiedziawszy, naprawdę nie wiem co w takim urządzeniu może kosztować prawie 5000 zł...
Wiecznie w drodze.
a59, CZYŚ TY Z KONIA SPADŁ ?
"Cena ok. 4000,00 netto
Filtry ok. 1200zł wymiana co ok. 18 miesięcy. "
12 400zł za 10,5roku użytkowania =100zł miesięcznie za czyste powietrze
tty5150,
Xiaomi Mi Air Purifier 2. Nadal myślę. W PL za 750PLN, z chin 550PLN (np: Gearbest). Filtry około 160 (wymiana co 5msc, wg zaleceń)
4 400zł za 10lat użytkowania= 36zł miesięcznie... lepiej.
JA, znalazłem:
AIRCARE firmy KLIMACEAN (PL) 850zł. Filtry 180zł, wymiana co rok.
2650zł za 10lat użytkowania = 22zł miesięczenie... NAJLEPIEJ
Tak, wiem że im prawdopodobnie droższe urządzenie tym lepsze... Ale szczerze ile może być lepsze, jak w temacie z ozonatorami i ich wydajnością jak i biobójczością. Ciężko to zmierzyć, bo nikt nie robił porównania i badań.
A patrząc na cenę 22zł/msc do 100zł/msc to w portfelu się robi luka za to 1% czystsze powietrze - czy to warto ?
"Cena ok. 4000,00 netto
Filtry ok. 1200zł wymiana co ok. 18 miesięcy. "
12 400zł za 10,5roku użytkowania =100zł miesięcznie za czyste powietrze
tty5150,
Xiaomi Mi Air Purifier 2. Nadal myślę. W PL za 750PLN, z chin 550PLN (np: Gearbest). Filtry około 160 (wymiana co 5msc, wg zaleceń)
4 400zł za 10lat użytkowania= 36zł miesięcznie... lepiej.
JA, znalazłem:
AIRCARE firmy KLIMACEAN (PL) 850zł. Filtry 180zł, wymiana co rok.
2650zł za 10lat użytkowania = 22zł miesięczenie... NAJLEPIEJ
Tak, wiem że im prawdopodobnie droższe urządzenie tym lepsze... Ale szczerze ile może być lepsze, jak w temacie z ozonatorami i ich wydajnością jak i biobójczością. Ciężko to zmierzyć, bo nikt nie robił porównania i badań.
A patrząc na cenę 22zł/msc do 100zł/msc to w portfelu się robi luka za to 1% czystsze powietrze - czy to warto ?
Issac z konia to sam chyba spadłeś.
Chciałeś porządny sprzęt to podałem Ci linka. Ze sprzedażą tego nie mam nic wspólnego. Kiedyś mnie to interesowało i tyle w temacie. Te do 1000,00zł to jakbyś chciał zakupić porządną latarkę i w końcu zakupił za 50,00zł na allegro wmawiając sobie , że to świetny zakup. Niestety, z tym jak innymi produktami jest tak, że za jakość i parametry trzeba zapłacić.
Chciałeś porządny sprzęt to podałem Ci linka. Ze sprzedażą tego nie mam nic wspólnego. Kiedyś mnie to interesowało i tyle w temacie. Te do 1000,00zł to jakbyś chciał zakupić porządną latarkę i w końcu zakupił za 50,00zł na allegro wmawiając sobie , że to świetny zakup. Niestety, z tym jak innymi produktami jest tak, że za jakość i parametry trzeba zapłacić.
Panowie,
Wybrałem ekonomiczną opcję po obejrzeniu filtrów do oczyszczacza AIRCARE KLIMAWENT.
Polskiej firmy ! (składaną pewnie w chinach)
Mają naprawdę duża powierzchnię filtracyjną, filt węglowy, lampę UV przeznaczoną na 9000h pracy i jonizator.
Tryb automatyczny który zwiększa przepływ powietrza w razie pogorszenia jego jakości.
Trzy kolory diody led które wskazują jakość.
Ogólnie nie jestem w stanie zmierzyć działania i jakości filtrów. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce takie urządzenie to sprawdzę.
Kupiłem nówkę sztukę praktycznie nieużywaną z rynku wtórnego za 400zł, więc na tą chwilę jestem mega za dowolny.
"Usypiam" temat na 2/3miesiące kiedy zacznie się sezon grzewczy i smog będzie znowu numerem jeden tematów zdrowotnych etc...
Wybrałem ekonomiczną opcję po obejrzeniu filtrów do oczyszczacza AIRCARE KLIMAWENT.
Polskiej firmy ! (składaną pewnie w chinach)
Mają naprawdę duża powierzchnię filtracyjną, filt węglowy, lampę UV przeznaczoną na 9000h pracy i jonizator.
Tryb automatyczny który zwiększa przepływ powietrza w razie pogorszenia jego jakości.
Trzy kolory diody led które wskazują jakość.
Ogólnie nie jestem w stanie zmierzyć działania i jakości filtrów. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce takie urządzenie to sprawdzę.
Kupiłem nówkę sztukę praktycznie nieużywaną z rynku wtórnego za 400zł, więc na tą chwilę jestem mega za dowolny.
"Usypiam" temat na 2/3miesiące kiedy zacznie się sezon grzewczy i smog będzie znowu numerem jeden tematów zdrowotnych etc...