Które żarówki wybrać ?
Każda powłoka na bańce zabiera światło. Dzięki temu że jest nieco bielsze wydaje się nam że jest go więcej, ale tutaj kluczem jest słowo "wydaje się". O ile na suchej drodze jest to fajne, na mokrej niestety będzie gorzej. Co do barwy zapewne nie mają 5000K a prędzej coś w okolicach 3800K. Żeby osiągnąć efekt choćby zbliżony do 5000K bańka musi być prawie że granatowa.
ILPT
Test porównawczy Żarówek Bosmal zakończony. Niestety żarówka właśnie się przepaliła - co prawda próba nie jest miarodajna bo dotyczy jednej żarówki ale jednak nigdy tak szybko żadna żarówka w tym aucie mi nie padła.
Przypomnę warunki - żarówki wymieniam parami (jak jedna padanie) z uwagi na zmianę jasności z czasem.
Kupiłem Bosmala akurat jak padł jeden z Osramów i wsadziłem go zamiast niego. Druga żarówka to co najmniej kilkumiesięczny Osram - Bosmal świecił od niego jaśniej ponieważ Osram dość szybko się zdegradował. jakieś dwa tyg temu padł ten stary Osram - wsadziłem Bosmala drugiego. Po tych kilku miesiącach degradacja pierwszego zauważalna ale minimalna, powiedziałbym, że mniejsza niż Osrama czy Tungsrama - wręcz niezauważalna - niestety dziś padł Bosmal - Czyli świecił co najmniej połowę krócej niż OSRAM.
Przypomnę warunki - żarówki wymieniam parami (jak jedna padanie) z uwagi na zmianę jasności z czasem.
Kupiłem Bosmala akurat jak padł jeden z Osramów i wsadziłem go zamiast niego. Druga żarówka to co najmniej kilkumiesięczny Osram - Bosmal świecił od niego jaśniej ponieważ Osram dość szybko się zdegradował. jakieś dwa tyg temu padł ten stary Osram - wsadziłem Bosmala drugiego. Po tych kilku miesiącach degradacja pierwszego zauważalna ale minimalna, powiedziałbym, że mniejsza niż Osrama czy Tungsrama - wręcz niezauważalna - niestety dziś padł Bosmal - Czyli świecił co najmniej połowę krócej niż OSRAM.