Co sobie ostatnio kupiliście 2

....nie pasujące gdzie indziej...
ww296

Post autor: ww296 »

Hmmm... Wydaje się że w mojej wałek łączący urządzenia jest metalowy w każdym. Poza tym biegi są tylko w głowicy wkrętarki i jak zmieniamy głowice to już nie ma przekładni...
Piła szablasta w drewnie zabiera bardzo dużo energii w zasadzie na jednej baterii nie jestem w stanie przegrzać urządzenia bo już bat jest za słaba do cięcia. Ale ja mam wersję 14 V więc może to już co innego... Chociaż na zdjęciu wygląda wszystko bardzo podobnie...
Jasne że się opłaca, większość elektronarzędzi mam z Lidla. Ale na bezszczotkową wkrętarkę choruje... Mam na oku ściągane z UK podstawowe albo powystawowe takie urządzenie w komplecie z kluczem udarowym alebnke mogę znaleźć informacji na jego temat. Trzymałem w ręku te urządzenia i sprawiają bdb wrażenie.
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Manekinen, bez przesady, wkrętarka 18V bezszczotkowa, prawie 50Nm, w zestawie z akumulatorem 2Ah, szybką ładowarką i walizką troszeczkę ponad 900zł brutto (po odliczeniu VAT z zakupu, nie ma już tragedii). Piła szablasta używana (ale chyba dosłownie kilka razy) z aku 2Ah 300zł z allegro. Może się wydawać drogo, ale wychodzę z założenia, że lepiej kupić coś raz a dobrze. Poza tym lubię pracować porządnymi narzędziami i nie stresować się czy już zrobić przerwę, czy jeszcze mogę pociągnąć aby go nie zamęczyć :roll:
Sometimes darkness can show you the light
gregorek

Post autor: gregorek »

pier pisze:Narzędzia akumulatorowe z Lidla mają jedną poważną wadę - jeden akumulator.
Sam mam wkrętarkę Parkside. Akumulator już zregenerowałem bo z rzecznych 1300mAh zostało niewiele teraz jest 2,6Ah. Ma ona jeszcze jedną przypadłość. Po przełączeniu biegu czasami przekładnia zgrzyta ale ponowne przełączenie go eliminuje. Jak na razie po tych kilku latach przekładnia nie padła.
Na stronie serwisu Parkside jest pełen wybór akumulatorów, sam dokupiłem ostatnio akumulator do wkrętaki i wychodzi dalej taniej niż jakaś wkrętarka marketowa (Castorama, Obi itp) z dwoma akumulatorami przy lepszej jakości.

To jeszcze link do sklepu: https://www.kompernass.com/index.php?_route_=Parkside
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

A ja jeszcze dodam, że o ile na stronie mają tylko akumulatory, to pytając mailowo da się dostać inne części za nie duże pieniądze (np szczotki).
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Nowy.... fotel biurowy :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Bocian, daj później znać jak Ci się na takim klękosiadzie siedzi, bo jam taki z tradycyjnymi pięcioramiennymi nogami i kółkami i nieraz mnie te kółka płaczące się pod stopami wkurzają, a i chyba mam za małą odległość klęcznika od siedziska i nie da się tego regulować niestety.

W ogóle to ostatnio jak mnie siekło w plecach że pól tygodnia się ledwo ruszałem, to znowu zacząłem tego używać, bo na nim mniej plecy bolały Teraz chociaż z pół dnia przy biurku staram się klękosiedzieć. I temu się zastanawiam nad zakupem tego typu, jak Ty kupiłeś.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

marmez, siedzi się może i przyjemnie ale nie osobom cierpiącym np. na stenozę kanału kręgowego w ich przypadku jest o wiele gorzej niż na każdym zwykłym fotelu.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Ooo, taki sam mam...
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

Najs, pejczyk dodają w komplecie? :razz:
My flashlight is smaller than yours...
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

sp5it pisze:Najs, pejczyk dodają w komplecie? :razz:
Zmartwię Cię, ale nie niestety nie było. Była za to pałka do tłuczenia durnych, prowokacyjnych userów po głowach. Ale, jako że brzydzę się przemocą (wszystko ma swoje granice tolerancji), na razie spoczywa i czeka na swoją okazję :twisted:

PS. Jeśli masz takie aspiracje i to Twój styl, to mogę spróbować zrobić dla Ciebie specjalny, wyróżniony (kolorystycznie) status forumowego.... (awatar do tego masz dobrany celująco).
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Może trochę odgrzeję wątek. :wink:

Dziś przyszły dwie paczki, z Banggood 10 dni, a z Fasttecha 12 dni od zamówienia. :grin:

Obrazek

Ładowarka (BW-S9) o tyle fajna, że obsługuje protokół szybkiego ładowania Huaweia. Ładuje nieco niższą mocą niż oryginalna szybka ładowarka (to może być i zaletą), ale i tak zdecydowanie szybciej od standardowej. Akurat kupiłem ją do ładowania i zasilania innych rzeczy, ale zawsze to miły dodatek do podstawowej funkcjonalności. :smile:
Pozdrawiam
karoka

Post autor: karoka »

Czym zamawiałeś że tak szybko otrzymałeś paczkę ?
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

karoka pisze:Czym zamawiałeś że tak szybko otrzymałeś paczkę ?
Z Fasttecha "Registered Airmail via Hong Kong Post". Coś chyba za to płaciłem, bo tracking był, a po drugie nie chcieli noża za darmo wysłać w ogóle.

Z Banggood "Priority Air Mail". Kiedyś (do 2015) nie miał trackingu ponoć, ale dziś już ma. Niecałe 5 zł płaciłem za wysyłkę.

Jeśli każde zamówienie z Chin będzie trafiać w moje ręce po 10 dniach to chyba zacznę kupować regularnie. :twisted:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Kiano Slimstick w cenie promocyjnej 199zł ;)
Trochę się grzeje. Gdyby tak poprawić chłodzenie i podbić takty tego atoma do 1.8 i ew. zainstalować linuxa - całkiem fajny mikrokomputer.

Obrazek
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

Troszkę "szybsze" rolki - Rollerblade Tempest 90 C

Dodatkowo muszę się pochwalić że za mną pierwszy maraton na rolkach - Maraton Sierpniowy w Gdańsku. Jechałem w rekreacyjnych rolkach z kółkami 80 mm.
Jeżdżę na rolkach od 3 miesięcy :]

Obrazek
ODPOWIEDZ