Latarka do 100zł. Convoy c8 Czy warto?
Latarka do 100zł. Convoy c8 Czy warto?
Dzień Dobry wszystkim Jestem tu świeży i pojawiłem się na tym a nie innym forum dlatego bo jest najlepsze i już Ok koniec słodzenia czas na konkrety. Otóż zaczynam swoją przygodę ze światełkami i planuje zakup pierwszego w swoim życiu. Chciałbym się Was poradzić w sprawie wyboru latarki do 100zł. Co powiecie na temat Convoy'a C8? Można go dostać w różnych cenach. Od 55zł ( na GearBest ) do 80zł ( Oficjalny sklep na aliexpress )
Zależy mi na dystansie świecenia i zimnej barwie światła. Jakieś sugestie? C8 to ciekawy wybór czy polecacie coś innego?
Zależy mi na dystansie świecenia i zimnej barwie światła. Jakieś sugestie? C8 to ciekawy wybór czy polecacie coś innego?
Mógłbyś dać namiar ? Nie mogę go znaleźć.sp5it pisze:C8 dobry wybór. Brałbym od Simona z Aliexpress.
Ostatnio zmieniony czwartek 22 cze 2017, 15:33 przez MatiCZW, łącznie zmieniany 1 raz.
Simon czyli https://convoy.aliexpress.com/store/330416
Jeśli masz konto na BLF, napisz do niego przed zakupem, dostaniesz zniżkę.
Z GB niektórzy pisali, że dostali jakieś podrabiane Convoye.
M
Jeśli masz konto na BLF, napisz do niego przed zakupem, dostaniesz zniżkę.
Z GB niektórzy pisali, że dostali jakieś podrabiane Convoye.
M
My flashlight is smaller than yours...
Dzięki. Ale zauważyłem, że on ma tylko na diodach xml-a a ja chciałem na hpl-hi.
https://pl.aliexpress.com/store/product ... 0.0.mq9Jpi
https://pl.aliexpress.com/store/product ... 0.0.mq9Jpi
Ma i na XPL-HI https://www.aliexpress.com/store/produc ... 90452.html
Taki spanglish.
Tam chodzi o wybór rodzaju sterownika.
Niżej w tekście jest opisane co, który znaczy:
Tam chodzi o wybór rodzaju sterownika.
Niżej w tekście jest opisane co, który znaczy:
Kod: Zaznacz cały
Modes customization:
Default mode 2groups
Group 1 (3-Mode): 5% > 40% > 100%; Group 2 (5-Mode): 5% > 40% > 100%> Strobe> SOS
You can select other modes,there are several kinds of choice(only one group):
(mode option 1)5%low---30%mid---100%high---SOS---strobe
(mode option 2)5%low---30%mid---100%high
(mode option 3)10%low---100%high
(mode option 4)10%low---100%high--strobe
Witam wszystkich serdecznie.
Pozwolę sobie podłączyć się do tematu.
Zgubiłem niedawno convoya C8 i chcę kupić kolejnego, ale nie pamiętam jaką miałem wersję, a widzę że jest ich sporo.
Którą dokładnie wersję byście polecili do takiego zastosowania:
50% rowerem po lesie
25% w domu i zagrodzie do codziennego użytku
25% w garażu podczas zaglądania w różne zakamarki
Mój convoy świecił bardzo długo na jednym ogniwie (z odzysku) pewnie była to któraś ze słabszych wersji, ale czas świecenia nie ma ogromnego dla mnie znaczenia (zawsze mam zapasowe ogniwo pod ręką)
Brać tą HI LED, czy lepiej coś ze starszych wersji z uwagi na np lepszą barwę światła, bądź dłuższą żywotność?
I kolejne pytanie: da się C8 używać jako czołówkę? Nie musi być wygodne, byleby się trzymało, używałbym raczej sporadycznie, ale przydałoby się takie rozwiązanie. Jeśli tak to jaki uchwyt na głowę polecacie do tego światełka?
Pozwolę sobie podłączyć się do tematu.
Zgubiłem niedawno convoya C8 i chcę kupić kolejnego, ale nie pamiętam jaką miałem wersję, a widzę że jest ich sporo.
Którą dokładnie wersję byście polecili do takiego zastosowania:
50% rowerem po lesie
25% w domu i zagrodzie do codziennego użytku
25% w garażu podczas zaglądania w różne zakamarki
Mój convoy świecił bardzo długo na jednym ogniwie (z odzysku) pewnie była to któraś ze słabszych wersji, ale czas świecenia nie ma ogromnego dla mnie znaczenia (zawsze mam zapasowe ogniwo pod ręką)
Brać tą HI LED, czy lepiej coś ze starszych wersji z uwagi na np lepszą barwę światła, bądź dłuższą żywotność?
I kolejne pytanie: da się C8 używać jako czołówkę? Nie musi być wygodne, byleby się trzymało, używałbym raczej sporadycznie, ale przydałoby się takie rozwiązanie. Jeśli tak to jaki uchwyt na głowę polecacie do tego światełka?
C8 świeci dość punktowo (duży zasięg kosztem wąskiego strumienia światła), więc moim zdaniem jako latarka do np pracy w garażu się nie nadaje (bo światła blisko mało, a jasny punkt na środku oślepia).
Wersja z HI led będzie jeszcze węższa.
Co do uchwytu na głowę, widziałem coś takiego, że można było latarkę typu convoy s2+ włożyć z boku głowy w uchwyt. Myślę, że C8 nie jest o tyle cięższa żeby nie pasował.
Wersja z HI led będzie jeszcze węższa.
Co do uchwytu na głowę, widziałem coś takiego, że można było latarkę typu convoy s2+ włożyć z boku głowy w uchwyt. Myślę, że C8 nie jest o tyle cięższa żeby nie pasował.