Hej.
Mam Convoya S2+, którego używam podczas jazdy na rowerze.
Często jeżdżę wieczorem / w nocy i potrzebne mi jest oświetlenie boczne, takie żeby kierowcy je zauważyli. Zamiast kupować dodatkową lampkę pomyślałem czy może da się zmodyfikować tego convoya? Widzę, że są dyfuzory. Pytanie czy są jakieś "mini dyfuzory", które niewielką ilość światła "przerzucą na bok", a to co idzie na przód nie będzie zbyt rozproszone?
Chodzi mi o mniej więcej takiego:
Da się zrobić "mini dyfuzor" do Convoya S2+?
Czy już sam sobie nie odpowiedziałeś na pytanie? Kupujesz dyfuzor jak na obrazku, nożyk w dłoń i wycinasz dokładnie co jest Ci potrzebne. Przy okazji możesz wykonać daszek zapobiegający oślepianiu wymijanych osób. Na początek możesz zrobić sobie szablon z kawałka kartki i później przenieść go na dyfuzor.
Możesz też pomyśleć nad kolimatorem. Są różne modele, a na rower sprawdzają się wyśmienicie. Jedyna wada że nie ma wtedy dalekiego zasięgu. Coś, za coś.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Są takie gumowe kapturki na Convoya https://www.fasttech.com/p/1347102 - wygląda toto jak matowy kondom ale rewelacyjnie pełni role dyfuzora.
Wykorzystując swój własny pomysł ścięcia czopka do potrzebnej Ci wysokości otrzymasz dyfuzor który da CI światło do przodu i trochę z boku - proste jak ..dyfuzor bez czopka.
Wykorzystując swój własny pomysł ścięcia czopka do potrzebnej Ci wysokości otrzymasz dyfuzor który da CI światło do przodu i trochę z boku - proste jak ..dyfuzor bez czopka.