Nitecore Thumb

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
hoka

Nitecore Thumb

Post autor: hoka »

Hej,

Mam problem z moją Nitecore Thumb.
Używam tylko maksymalnego trybu (jedno kliknięcie), jednak w zależności od pozycji ruchomej główki świeci różną ilością lumenów. Tak więc nigdy nie wiem czy mam max 85 lumenów czy np. 40 a może po prostu już jest rozładowana i świeci słabiej....
Przy włączonej latarce gdy poruszam główką światło migocze.

Wkurza mnie to ;-) Czy u waszych nitecore thumb występuje taki problem? Większość recenzji w sieci ma bardzo dobrych... więc może to mój egzemplarz jest wadliwy?

Z tego co widzę latarka jest rozbieralna więc jeśli to nie przypadłość całego modelu może da się to naprawić ;)? Ktoś coś słyszał?
Awatar użytkownika
Jarekk

Post autor: Jarekk »

Z Twojego opisu wynika, że coś nie łączy, mogą to być zarówno luty jak i "zmęczone" przewody, ciężko mi wróżyć, bo nigdy nie miałem tej latarki w rękach, ale myślę, że najlepiej rozebrać, sprawdzić co i jak i najwyżej coś poprawić lutownicą.
Kiedyś miałem przypadki, że diody traciły styk między nóżkami a strukturą, ale to raczej nie w tej klasie sprzętu.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Jarekk pisze:...ale to raczej nie w tej klasie sprzętu.
Niestety, ale kilka latarek, które miałem tej firmy, wyrobiły u mnie zupełnie inny pogląd. Po prostu żadna z nich, nie działała w 100% poprawnie...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Jarekk

Post autor: Jarekk »

Po prostu miałem na myśli porównanie do sprzętu "bazarowego". Większość latarek z Chin miała mniejsze czy wieksze niedoskonałości, od malutkich ubytków anodyzacji, przebarwień, niewycentrowanych diod po paprochy na reflektorach itp., a z założenia nie kupuję najtańszych sprzętów.
hoka

Domyślam się że może być to jakiś drobiazg. Wole podpytać bo może ktoś wie co nęka ten model.
Awatar użytkownika
pralat

Post autor: pralat »

@Pyra,
może miałeś starsze modele, np. z linii EC? One faktycznie miały niedoróbki, np. przepuszczały wodę, koszmarnie osadzone diody, itd. Natomiast mam kilka modeli ze stosunkowo nowych linii i działają cudownie :mrgreen: A przywiązuję uwagę do detali, żeby nie powiedzieć, że przyczepiam się do wszystkiego.
hoka

Widzę że i na innym forum pojawił się podobny wpis:
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... ost5069008

Pozostał jednak również bez odpowiedzi. Patrząc bo setkach zadowolonych recenzji na różnych portalach jest to chyba kwestia wadliwych sztuk. Wkrótce otrzymam nową z BG i się okaże czy jest bez takiego problemu :sad:
hoka

Sklepy znają problem bo bez zająknięcia wymieniają te latarki ale niestety każda kolejna latarka Nitecore Thumb po kilku tygodniach używania ma dokładnie ten sam defekt.

Jako że taka forma latarki jest dla mnie idealnym rozwiązaniem zarówno do codziennego edc jak i podczas trekingów (rewelacyjnie spełnia się jako wygodniejsza alternatywa czołówki) szukam czegoś o takiej samej / podobnej budowie ze zbliżoną funkcjonalnością ale bez dokuczliwych wad. Niestety nic takiego na popularnych chińskich portalach nie znalazłem.

Macie może jakieś propozycje? Jakaś alternatywa dla Nitecore Thumb? Coś podobnego?
hoka

Ponawiam pytanie ;-) czy ktoś już może trafił na alternatywę dla Nitecore Thumb?
ODPOWIEDZ