Liitokala Lii-300/Lii-500
Reaktywacja trupów (ogniw z napięciem mniejszym niż 2V) moim zdaniem mija się z celem. Reakcja chemiczna która zajdzie w ogniwie powoduje jego nieodwracalne uszkodzenie. Nawet jak je ożywisz to jest duża szansa że jego pojemność bardzo mocno spadnie a i bezpieczeństwo używania takich akusów jest dyskusyjna. Moim zdaniem nie warto, tym bardziej że nowe, a nawet używane ale w dobrym stanie, nie jest jakimś kosmicznym wydatkiem.
Druga rzecz, skoro już pchasz się w to odświeżenie to używaj niskich prądów ładowania, nawet 50mA czytałem że zalecają.
Druga rzecz, skoro już pchasz się w to odświeżenie to używaj niskich prądów ładowania, nawet 50mA czytałem że zalecają.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
-
Witam, jestem tu nowy Posiadam XSL-Lii500A-A30 już miesiąc i właśnie jeden slot został uszkodzony, a mianowicie "wybuchł" moduł 8205A. Czy mogę go gdzieś dostać, czy muszę zamawiać z chin, i czy móże mógłbym zastąpić czymś innym? Dodam jeszcze, że nie mogłem znaleźć noty katalogowej, gdyż jest to moduł 6 pinowy (3 na każdą stronę). Z góry dziękuję za pomoc
Ps. Dodam, że posiadam 8 pinowy 8205A, z ładowarki do ogniw TP4056, ale nie wiem czy się przyda
Ps. Dodam, że posiadam 8 pinowy 8205A, z ładowarki do ogniw TP4056, ale nie wiem czy się przyda
Masz BANa na google?danio3334 pisze:Dodam jeszcze, że nie mogłem znaleźć noty katalogowej, gdyż jest to moduł 6 pinowy (3 na każdą stronę).
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 8205A.html
http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... F8205.html
...
Skoro u mnie google wypluwa multum trafnych wyników na zapytanie "8205A" a napisałeś, że szukałeś (w moim domyśle poświęciłeś na to >1 minutę) to chyba coś jest nie tak z Twoją wyszukiwarką lub możesz aktualnie przebywać zagranicą, gdzie google jest niedostępny częściowo lub w całości, dlatego o niego zapytałem. W innym przypadku jest to lenistwo, którego osobiście nie cierpię.danio3334 pisze:Widzę, że syndrom elektrody nawet na światelkach istnieje.
Masz noty na których możesz odczytać, że dreny obu tranzystorów w obu odmianach układu, są już ze sobą połączone.danio3334 pisze:Poza tym mam rozumieć, że muszę połączyć piny D1 i D2?
ElSor, forma Twojej odpowiedzi, mimo, że pomogłeś podając linki, była niegrzeczna.
Proszę piszmy tutaj zastanawiając się przed wysłaniem, czy Pyra by tak odpowiedział, czy użył by innych słów, to wtedy nikt raczej nie będzie nas porównywał z tym czy innym forum...
Pozdrawiam.
Proszę piszmy tutaj zastanawiając się przed wysłaniem, czy Pyra by tak odpowiedział, czy użył by innych słów, to wtedy nikt raczej nie będzie nas porównywał z tym czy innym forum...
Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Dla mnie fraza "masz bana na google?" jest raczej żartobliwa. Ja też szukam czasem na telefonie i to żadna przeszkoda.
Warto za to zwrócić uwagę, że google się "uczy" naszych zapytań, co czasem pomaga, a czasem wręcz przeciwnie (czyli innymi słowy łatwiej znaleźć poszukiwaną informację podobną do wcześniej odnalezionych).
Warto za to zwrócić uwagę, że google się "uczy" naszych zapytań, co czasem pomaga, a czasem wręcz przeciwnie (czyli innymi słowy łatwiej znaleźć poszukiwaną informację podobną do wcześniej odnalezionych).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski