Propozycja: Nowe, dedykowane naszemu forum emotikony.
Zdecydowanie lepsze od tych zwykłychlennin pisze:Obrazek e no takie są czadowe.
- Calineczka
- Kontakt:
Kolejne:
" : o " -
" : ( " -
Na razie wystarczy, pobawię się w następne wieczorem .
" : o " -
" : ( " -
Na razie wystarczy, pobawię się w następne wieczorem .
Ostatnio zmieniony niedziela 13 wrz 2009, 00:17 przez Dex-ter, łącznie zmieniany 2 razy.
- Calineczka
- Kontakt:
Tak szczerze? To one sa w stylu emotek, ktore mozna za kase sciagac z neta, ew tych co sa na skype i nie cierpie tego typu emotikon. Typu gg sa najlepsze, moze tego stylu sie trzymajmy?
Dex-ter, nie przegnij tylko z animowaniem i trojwymiarowosciom emotek. Mam nadzieje, ze zrozumiales o co mi chodzi i nie odbierzesz tego postu negatywnie
Pozdrawiam
DNF
Dex-ter, nie przegnij tylko z animowaniem i trojwymiarowosciom emotek. Mam nadzieje, ze zrozumiales o co mi chodzi i nie odbierzesz tego postu negatywnie
Pozdrawiam
DNF
DNF, dzięki za wypowiedź. Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli pisząc, że "są w stylu emotek, które można...". Po drugie, 'typu gg'? Nowe GG ma tak tragiczne emoty, że szkoda słów ( są zresztą dodane na po środku http://www.swiatelka.pl/posting.php?mode=smilies ). Może masz na myśli te stare emoty z GG 6.0? W każdym razie, nie wiem, czy wiesz jak ciężko robi się te najprostsze, nie wyglądające jak pokazane przeze mnie - trzeba je robić pixel po pixelu (chyba, że robimy w MS Paint ) - nawet okrąg - by powstało takie coś: na przykład, a i tak w tym przypadku nie jest to prosty kolor, tylko gradient. Są wyraźniejsze, ale dłużej się je robi - cokolwiek bym chciał zrobić - rączkę, latarkę, uśmiech - muszę robić pixel po pixelu, a w przypadku moich, dodaję nowe kształty, które sam wektorowo zrobiłem i wypełniam je tylko odpowiednim gradientem, cieniem, etc.
Nie odbieram Twojego posta negatywnie - po prostu staram się wyjaśnić, jak to 'od kuchni' wygląda. Jeden użytkownik chce emotki animowane, drugi ich nie chce, jeden chce zwykłe, inny dedykowane zawierające jakiś element naszego forum - nie dogodzę każdemu, DNF .
Nie odbieram Twojego posta negatywnie - po prostu staram się wyjaśnić, jak to 'od kuchni' wygląda. Jeden użytkownik chce emotki animowane, drugi ich nie chce, jeden chce zwykłe, inny dedykowane zawierające jakiś element naszego forum - nie dogodzę każdemu, DNF .
No pomysł na pewno fajny, co ja sądzę:
Mi szczerze mówiąc bardziej podobają się właśnie te 'klasyczne' np.
niż te z nowego gg np.
te ze skypa to już w ogóle za duże są
z kolei Dexterowe emotki nie przypominają żadnych z powyższych i moim zdaniem są ok może mogłyby być trochę mniej matowe, ale to już takie tam.....
Może jeszcze smutna buźka spoglądająca na zepsutą (jakiś dymek?) latarkę?
Albo jedna buźka świeci drugiej po oczkach?
ps. z tego co widzę to lenin już od dawna ma w podpisie światełkowego emotka
Mi szczerze mówiąc bardziej podobają się właśnie te 'klasyczne' np.
niż te z nowego gg np.
te ze skypa to już w ogóle za duże są
z kolei Dexterowe emotki nie przypominają żadnych z powyższych i moim zdaniem są ok może mogłyby być trochę mniej matowe, ale to już takie tam.....
Może jeszcze smutna buźka spoglądająca na zepsutą (jakiś dymek?) latarkę?
Albo jedna buźka świeci drugiej po oczkach?
ps. z tego co widzę to lenin już od dawna ma w podpisie światełkowego emotka
Volt, matowe? Masz na myśli jednolity kolor bez cieni?
Tak wygląda ze zmniejszonym cieniem odśrodkowym:
Tak wygląda bez cienia odśrodkowego:
Tak wygląda bez cienia, ale z obrysem na 60% widoczność:
Emoty robię ciut większe niż 19pix, żeby detal był lepszy, ale jak to także Wam wadzi, mogę robić mniejsze - będą wtedy mniej detaliczne i niestety gorsze jakościowo.
Wiecie Panowie, ze mną jak z dzieckiem - za rękę i do sklepu; ale musicie się zdecydować na jeden, uniwersalny 'schemat', bo dla każdego indywidualnie ikonek robić nie mogę. W zasadzie mogliśmy sprawę z Arkiem rozwiązać bardziej autorytarnie - ja zrobiłbym pakiecik, Arek/Tomek dodał i tyle, ale chcieliśmy dać Wam prawo do głosu.
Tak wygląda ze zmniejszonym cieniem odśrodkowym:
Tak wygląda bez cienia odśrodkowego:
Tak wygląda bez cienia, ale z obrysem na 60% widoczność:
Emoty robię ciut większe niż 19pix, żeby detal był lepszy, ale jak to także Wam wadzi, mogę robić mniejsze - będą wtedy mniej detaliczne i niestety gorsze jakościowo.
Wiecie Panowie, ze mną jak z dzieckiem - za rękę i do sklepu; ale musicie się zdecydować na jeden, uniwersalny 'schemat', bo dla każdego indywidualnie ikonek robić nie mogę. W zasadzie mogliśmy sprawę z Arkiem rozwiązać bardziej autorytarnie - ja zrobiłbym pakiecik, Arek/Tomek dodał i tyle, ale chcieliśmy dać Wam prawo do głosu.
Fajnie, że pomysł się rozwija. To może i ja coś wtrącę - fajne byłyby emotki animowane, gdzie pojawiałyby się latarki z kolorami - na przykład "na nie" lub jako symbol "stop" mozna by dać buzkę z małą latareczką z czerwonym światłem kiwającą nią w poziomie i kręcącą głową - wyraz dezaprobaty. Inna buźka sięga łapką i włącza światło - całość robi się rozjaśniona. Inna buźka "gasi światło" - na pożegnanie może wcześniej machać łapką. Dwie buźki - jedna "myśli" lub się martwi, druga świeci pierwszej latarką w oczka i pierwszej "się rozjaśnia"... Jedna buźka drugiej wręcza latarkę lub świeczkę lub żarówkę i to powoduje usmiech. Buźka wyciąga "z kieszeni" latarkę, zapala ją, potem drugą, zapala ją i kładzie obok, potem trzecią i tak dalej ile się zmieści... Buźka wyciąga z kieszeni latarkę, zapala ją i kieruje ku patrzącego - swiatlo oslepia (blysk)... To samo co poprzednio ale z SOS, to samo co poprzednio ale z innym tekstem... Dwie buźki - jedna wyciąga małą latareczkę i świeci na drugą, ta druga wyciąga POTWORNIE wielką latarę, świeci na pierwszą i ją "zmiata ze sceny"...
Dodatkowy pomysł - poza emotkami warto by pomyśleć o ikonkach dostepnych przy pisaniu nowych postow (Ikona Tematu/Postu), ikonach rang - rangi zrobiłoby sie dla adminów / modów i dla userów - w zależności od ilości postów
Dodatkowy pomysł - poza emotkami warto by pomyśleć o ikonkach dostepnych przy pisaniu nowych postow (Ikona Tematu/Postu), ikonach rang - rangi zrobiłoby sie dla adminów / modów i dla userów - w zależności od ilości postów
Pozdr.
Pikom
Pikom