Cześć, złożyłem wczoraj latarkę Convoy C8 ze sterownikiem Astrolux S1 A17DD-L FET+1 i w trybie turbo (direct drive) pobiera tylko 3,4A. Przewody do miernika mam 20 AWG i z normalnym sterownikiem 2,8A potrafi pokazywać nawet 2,9A więc chyba nie jest to kwestia strat na przewodach. Dioda na noctigonie, kabelki wymienione na grube, ogniwo praktycznie nowe 3500mAh 10A - nie mam pojęcia czemu tak mało pobiera.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Przewody do miernika grube i krótkie czy wręcz przeciwnie?
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Przy takich przewodach przy 3,4A masz 0,18V spadku napięcia. Do tego spadek na ogniwie, tranzystorze i wysokie Vf diody i dlatego ciężko osiągnąć więcej.
Jaka to dioda?
Ja przy 4xnichia 219C osiągałem ponad 8A.
Zrób sobie przewody 15cm tak ze 2mm2 i powtórz pomiar