Manekinen, jop - jak suszarka. Kiedyś wyrwałem za 60zł 100A 12V della, trzeba było zmostkować dwa piny 1W rezystorem i udało mi się pociągnąć ponad 1kW 3xświecami żarowymi (zanurzonymi w wodzie)
Szukałem i faktycznie ceny podskoczyły kosmicznie. Delle były po 28 zł + KW. A teraz 4 x więcej.
Znalazłem takie coś. Myślicie że da radę ?
Szukając po sieci wnioskuje że podłączenie go do sieci to kabel np. od zasilacza komputera PC trzeba będzie obrobić i podłączyć pod konkretne gniazda.
Na wyjściu to pewnie wybrać dwa gniazda, podczepić kabel i zamontować gniazda do bananów, po czym podpiąć Charsoon-a.
Dobrze myślę ?
Tylko do zasilacza o którym kolega mówi trzeba dokupić koniczynkę (kabel) więc wyjdzie z 20 zł w zależności od sklepu Ewentualnie z odzysku coś, jak ktoś dłubie w elektronice.
karoka pisze:A czy można też taką ładowarkę użyć jako zasilacza do testów sterowników zamiast ciągle używać ogniw ?
Właśnie sprawdziłem na imax b6. Na wszystkich programach ładowarka od razu przerywa ładowanie tzn. dioda zapala się i od razu gaśnie i wyskakuje błąd na ładowarce. Jedyny program który jakoś tam świeci to NI MH. Z tym że dioda zapala się i po kilku sekundach gaśnie i znowu się włącza. Czyli właściwie i tak lipa
Edit. A przepraszam. Pytałeś o sterowniki. To tego jeszcze nie sprawdziłem ale z samą diodą to tak jak napisałem
W trybie Foam Cut można regulować napięcie i natężenie na wyjściu.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Ładowarka ma tryby foam cut i motor cośtam, ale to nie będzie działać, ona monitoruje ciągłość obwodu i od razu odcina wyjście jak coś jest nie tak. Do testowania diod jak najbardziej, ale ze sterownikami napewno nie.
Na tym ustawieniu dla docierania silników sprawdzałem jak działa jeden sterownik który kupiłem od jednego z forumowych sprzedawców i dało się to odpalić tylko najpierw trzeba było wszystko połączyć. Miało być bez ograniczeń ale max poszło 3,5A. Ładowarkę ustawiłem na 3,8V i na 5A, zasilacz to Dell 12V 18A.