Klub Bosch'a
Ja nad kątówką też ostatnio rozmyślam, bo takowej nie posiadam, póki co nie widzę u mnie dla niej nie cierpiących zwłoki zadań, jednak te wcześniej czy później się znajdą zapewne, mam fanaberię by urządzenie miało miękki start i regulację obrotów, tylko wówczas to już cena będzie razy dwa.
tOmki, taka GWS siódemka, to tak coś około dwóch stówek stoi, nie?
Proszę. Mam, bardzo sobie chwalę i polecam Ma miękki start, regulację obrotów coś około 2800-11000. Można znaleźć już za około 250 złotych. Model GWS 850 CE.Vigo pisze:Ja nad kątówką też ostatnio rozmyślam, bo takowej nie posiadam, póki co nie widzę u mnie dla niej nie cierpiących zwłoki zadań, jednak te wcześniej czy później się znajdą zapewne, mam fanaberię by urządzenie miało miękki start i regulację obrotów, tylko wówczas to już cena będzie razy dwa.
- Załączniki
-
- 850CE.jpg (20.22 KiB) Przejrzano 1624 razy
Kilka rzeczy i ja posiadam jako narzędzia do pracy w firmie,
-Szlifierka BOSCH Professional GWS 17-125 CIE
I dopiero niedawno zakupione:
-Szlifierka oscylacyjna BOSCH Professional GEX 125-150 AVE
-Multicutter BOSCH Professional GOP 55-36
I dziś zakupiłem dalmierz również Professional GLM 50 C, chodzę I wszystko mierzę
-Szlifierka BOSCH Professional GWS 17-125 CIE
I dopiero niedawno zakupione:
-Szlifierka oscylacyjna BOSCH Professional GEX 125-150 AVE
-Multicutter BOSCH Professional GOP 55-36
I dziś zakupiłem dalmierz również Professional GLM 50 C, chodzę I wszystko mierzę
Nie o takie coś chodzi:Polsky pisze:Panowie może ktoś wie gdzie mogę kupić adapter do GOP 55-36, który ma system mocujący Starlock Max? Chodzi o to żeby można było montować standardowe narzędzia np. Z Castoramy.
http://allegro.pl/bosch-uniwersalny-ada ... 02565.html
A jak się sprawuje ten sprzęt jako zamiennik zwykłej miary zwijanej? Chodzi mi o dokładność pomiarów oraz przyśpieszenie pracy, bo na filmach wygląda (jak zawsze), że jest ok ale nie zawsze w życiu w normalnych warunkach jest tak samo. I czy da się na dworze w zimowy dzień zmierzyć np odległość do jakiegoś budynku w odległości np 30m czy może nawet drzewa , auta czy innego "nieregularnego kształtem" przedmiotu?Polsky pisze:I dziś zakupiłem dalmierz również Professional GLM 50 C, chodzę I wszystko mierzę
No i mogę sobie sam odpowiedzieć na pytania, bo zakupiłem model PLR50C. Jakby ktoś pytał to można mierzyć w dzień podczas mżawki do "byle czego" w odległości do ok 35m (dalej nie widzę lasera i nie mam w co się "wstrzelić"), tylko pomiar wykonuje się dłużej. O dziwo można mierzyć tym odległość do okna (szkła) i jest rzeczywiście bardzo dokładnie (przy ok 1,6m zmierzyłem co do 1mm względem miary zwijanej).
Zaopatrzyłem się w kolejny element linii 10,8/12V Pro, czyli multiszlifierka GRO 12V-35 wraz z zestawem w L-Boxx-sie:
PS Ta nowsza wersja L-Boxxa (w tym wypadku model 102) sprawia wrażenie jakby mniej solidnej konstrukcji względem starszej wersji, choć nowszy box jest przy tym zauważalnie lżejszy.
Górne foto wcześniejsza wersja, niżej nowsza:
PS Ta nowsza wersja L-Boxxa (w tym wypadku model 102) sprawia wrażenie jakby mniej solidnej konstrukcji względem starszej wersji, choć nowszy box jest przy tym zauważalnie lżejszy.
Górne foto wcześniejsza wersja, niżej nowsza: