o tątętach jenzykowych

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Czyli lenistwo bierze górę jak widać i idą do lekarza po papierek by mieć luzy na maturze.
Skoro już jesteśmy przy temacie to polecam skecz idealnie obrazujący chorych na lenia https://www.youtube.com/watch?v=O-H6WP4Z1-o UWAGA ! Jest bez cenzury, dzieci niech nie oglądają :)
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Lenistwu można by przeciwdziałać, zaostrzając kryteria dysleksji. Ja swój "papierek" zdobyłem jeszcze przed falą dyslektyków i tak naprawdę korzystałem z niego tylko w podstawówce i przez pierwszy rok liceum, później mimo tego że przysługiwały mi ułatwienia, to z nich nie korzystałem (maturę pisałem jak każdy inny). Ale może ja ambitny jestem i dlatego tak...
Niestety kiedy nastał bum (a może boom) na dyslektyków, nagle się okazało, że co 3-4 dziecko ma stwierdzoną dysleksję, głównie za sprawą rodziców (którzy bardzo chętnie i nie koniecznie legalnie pomagają swoim dzieciom, zamiast po prostu motywować je do nauki), nauczycieli (którzy widząc duże ilości błędów wypisują skierowanie do poradni), a także samych pracowników poradni (którym nie chce się odbębniać pełnego kursu przed wydaniem orzeczenia, tylko na podstawie np zeszytów ucznia i "dowodu wdzięczności" od rodziców, niemal od ręki załatwiają papierek).
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Dlatego właśnie wkleiłem ten link. Niby kabaret a takie to prawdziwe...
Chwała Ci za pracę którą wkładasz w tej nierównej walce.
Gregor887

Post autor: Gregor887 »

Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Gregor887czepiaszsieitylecipowiem ;)
ODPOWIEDZ