Kaidomain - zakupy

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
kemor90

Kaidomain - zakupy

Post autor: kemor90 »

Cześć, kupował ktoś u nich w ostatnim czasie? Szukam po necie i aktualnych opinii wiele nie ma. Mają jakieś konkretne produkty w dobrych cenach czy jakieś kupony?
Wstępnie przejrzałem ceny i oferta to jakoś specjalnie w dobrych cenach nie widać wiele i jakieś dziwne marki oprócz kilku znanych :D

Potrzebuję zamówić takie włączniki:
Klik Omten

Przy okazji może też coś więcej znajdę to dorzucę do paczki. Chyba, ze znacie miejsce gdzie mają w podobnej cenie. Ali jest drożej (chociaż akceptowalnie), fasttech nie ma.

Z góry dzięki za odp,
Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony czwartek 16 mar 2017, 16:34 przez kemor90, łącznie zmieniany 1 raz.
fxxx

Post autor: fxxx »

kai to chyba jedyny sklep gdzie nigdy nie miałem problemów, jednak ze dwa lata już tam nic nie zamawiałem.
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Ja ostatnio kilka zamówień tam złożyłem.
Wysyłka darmowa więc nie musisz szukać nikogo do zakupu.
Paczki docierają szybciej niż z BG.
Kontakt też lepszy szybko odpisują i nie robią problemów.
Dodatkowo powyżej pewnej kwoty zamówienia dodają gratisy typu ściereczka do szybek latarkowych czy brylok latarka.

Z kodów to BLF działa ale szału nie ma z obniżką ceny.
Podsumowując sklep godny polecenia, mają dość szeroki asortyment jeśli chodzi o diody i chyba największy wybór reflektorów.
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Zamawiam co 1,5 miesiąca - ich główny atut dla mnie to XHP50.2, XP-L2, i ciekawe sterowniki.
Ogólnie żadnych problemów - ceny średnie.
kemor90

Ok, dzięki za opinie. Więc nie ma się czego obawiać bardziej jak i w innych sklepach.
Wieczorem przysiądę dłużej i popatrzę dokładniej ofertę to coś dla siebie może więcej dobiorę, a jak nie to same włączniki.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Ostatnio kupiłem kilka przedmiotów w kilku przesyłkach (3-4) i muszę przyznać, że chyba jest to na chwilę obecną jeden z najsprawniej funkcjonujących sklepów. Za każdym razem też dostałem ściereczkę do optyki z ich logo / adresem WWW. Zapakowanie przedmiotów to nie tylko wrzucenie ich do koperty bąbelkowej ale i staranne owinięcie w dodatkową folię z powietrzem. Jakie ceny są każdy widzi, od zawsze (jak pamiętam) mają kod CPF / BLF, który daje na latarkowe rzeczy kilka % upustu. Nic tylko kupować.
Mieciu

Post autor: Mieciu »

ElSor pisze: i muszę przyznać, że chyba jest to na chwilę obecną jeden z najsprawniej funkcjonujących sklepów.
Dokładnie to samo :-)
Kiedyś królował intl-outdoor, teraz kaidomain ma również swoje diody na DTP :-)
Często pojawiają się nowości...
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Również u nich kilkukrotnie zamówienia robiłem i za każdym razem wszystko ok.
dewudodo

Post autor: dewudodo »

Pierwszy zakup u nich za mną. Zaskoczony jestem szybkością ponieważ nie spodziewałem się że paczka dojdzie nierejestrowana tak szybko. Zakup 09.03 zakup, a dziś już w skrzynce leżała. Rejestrowana z Banggood z 11 lutego dopiero dziś też dotarła więc jak dla mnie z KD ekspressss ;)
kemor90

Podsumowując powód założenia tematu i dziękując za porady, dzięki czemu bez większych obaw zakupiłem co potrzebowałem, powiem, że wszystko przebiegło bez problemu. Przesyłka dotarła i jeszcze firmowa ściereczka gratis :)
grigorij00

Post autor: grigorij00 »

Witam, zastanawiam się nad zakupem kilku diod LED w omawianym sklepie. Wybór spory, podłoża DTP, tylko czy faktycznie wysyłają to co w opisie ?
Jakie macie świeże doświadczenia w tym temacie, w starszych wątkach o Kaidoman jednak nie było zbyt pochlebnych opinii.
Taka dioda mnie zaciekawiła:
http://www.kaidomain.com/p/S026460.Cree ... tter-CRI80
Barwa 5000K i CRI80+ w XP-L2 to możliwe ? Nie jestem na bieżąco z diodowymi nowościami.
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Sklep ostatnio ma dobre opinie.
Jak zależy Ci na neutralnej barwie i wysokim Cri to tutaj masz nichię 219C : http://www.kaidomain.com/p/S026301.Nich ... pper-MCPCB
grigorij00

Zależy mi na niezbyt skupionym świetle, dioda będzie siedzieć w małym reflektorku fi 18mm w czołówce. Xp-l2 powinna świecić szerzej od Nichii tak przynajmniej mi się wydaje ?
Awatar użytkownika
smokuxx1987

XP-L powinna szerzej świecić.
Zawsze można rozogniskować diodę stosując różnej grubości podkładki centrujące.
grigorij00

smokuxx1987 pisze:XP-L powinna szerzej świecić.
Zawsze można rozogniskować diodę stosując różnej grubości podkładki centrujące.
To też dobry pomysł, jeszcze jakiś mały kolimator mógłbym wypróbować.
Jednak mam wątpliwości co do parametrów diody które podaje Kaidoman tj. 5000K i CRI 80+
Szukałem takiej diody na stronie dystrybutora firmy Cree > Mouser i nie widzę czegoś takiego, mają XP-L 5000k ale CRI max. 75 .
ODPOWIEDZ