a to ciekawe, po co? Spróbuj metody na ukręcanie-łatwizna. Ja Fujikowi też nie ufam do końca, 3W diody i owszem ale jak chce mieć pewność to Zalman(choć i temu się wpadki zdarzają)...zanabyłem też Arctic-a który czeka na okazję w lodówcelennin pisze:odłamujesz kawałki PCB
Czym kleicie emiter ?
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
zapytaj wujka google jak nie masz pewności, albo nasDarek pisze:ale Arctic chyba nie zasycha to raczej pasta niż klej.
http://www.arcticsilver.com/arctic_silv ... hesive.htm
są kleje i pasty....
- Calineczka
- Kontakt:
...chyba, ze sie wczesniej "wypuka" driverek przez otworki po drucikach i podgrzeje hot-airem body z ledem. Ostatnio zachcialo mi sie rozebrac starego poczciwego jetbeama paskudnie sklejonego, gwinty posmarowane klejem....jak mu przygrzalem to zmienil zdanie, a na latarce ani sladu po torturach termicznych
Miodosław czytałem wasze dyskusje na temat klejów , bo w sumie przeoczyłem w wyszukiwarce ten temat dlatego założyłem nowy
Pisaliście że jest 10:0,3 > A:B ?
[ Dodano: Pią Wrz 18, 2009 4:55 pm ]
No więc
Kupiłem thermopoxa i dziś kleiłem po raz pierwszyt kupiony niedawno emiter IR , i powiem Wam że nie zauważyłem problemów .
Wziąłem dwa patyczki , jednym składnik A tyle i było mi potrzebne , drugim patyczkiem mikrokropelke składnika B .
Wymieszałem na tekturowym padzie i nałożyłem cienko na emiter . Klej przez wcale tak nie wiązał szybko , a konsystencja rozrobionego przypomina gęstą srebrną pastę Titan czy np. Arctic Silver .
Teraz wiążę ... potem testy
Pisaliście że jest 10:0,3 > A:B ?
[ Dodano: Pią Wrz 18, 2009 4:55 pm ]
No więc
Kupiłem thermopoxa i dziś kleiłem po raz pierwszyt kupiony niedawno emiter IR , i powiem Wam że nie zauważyłem problemów .
Wziąłem dwa patyczki , jednym składnik A tyle i było mi potrzebne , drugim patyczkiem mikrokropelke składnika B .
Wymieszałem na tekturowym padzie i nałożyłem cienko na emiter . Klej przez wcale tak nie wiązał szybko , a konsystencja rozrobionego przypomina gęstą srebrną pastę Titan czy np. Arctic Silver .
Teraz wiążę ... potem testy
elektroda.pl