Nie żebym się czepiał, ale czy nie powinno być tę wiadomość?allonitium pisze:...musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
o tątętach jenzykowych
-
-
Polemizowałbym...Dziubek pisze:Zluzujcie, to nie temat ani forum języka polskiego
Problem rodzi się tu
https://www.youtube.com/watch?v=T2iISWltdzc
Widzę że jakiś mod / admin ma dobry dzień rozdzielając temat i pięknie go nazywając
Dziś przy pakietach i darmowych sms-ach mija się to z celem, lecz nawyki pozostają w niektórych.
Brak polskich znaków to i tak pikuś przy tym o można w sieci spotkać.
Moim zdaniem problem nie narodził się z altem, lecz z telefonami komórkowymi i sms-ami. Jak ktoś ma x lat telefon komórkowy i pamięta połączenia po 3 zł / minutę w kraju z naliczaniem minutowym to pewnie kojarzy też kosmiczne stawki za sms-a. Jak wiadomo jest to 160 znaków BEZ polskich liter z ogonkiem czy kreską (ą,ć itd.). Nie pamiętam dokładnie jaki był odpowiednik polskiego znaku ale coś mi świta że 1:5 tj. jeden znak ą = 5 znaków z sms-a. Chcąc zmieścić w wiadomości sms jak najwięcej nie używało się polskich znaków. No i tak czas mijał i jak widać moda się trzyma.
Dziś przy pakietach i darmowych sms-ach mija się to z celem, lecz nawyki pozostają w niektórych.
Brak polskich znaków to i tak pikuś przy tym o można w sieci spotkać.
Widzę że "Łodziaki" lubią się czepiać
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Celowo dałem cudzysłów
Ja tam nic nie mam do Łodzi, ładne miasto. Jak każde, ma swoje wady i zalety.
Ja tam nic nie mam do Łodzi, ładne miasto. Jak każde, ma swoje wady i zalety.
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Będzie jak każdy inny temat na forach. Popiszemy, później spadnie w dół i każdy będzie żyć dalej Za x czasu ktoś odkopie, napisze coś, później ktoś też coś od siebie dopisze i znów poleci w dół bo pojawią się nowe watki. Walczyć z tym nie ma co, bo to technicznie niemożliwe. Lokalnie (czyt. na forum) Pyra z tego co widzę zaznacza błędy które rażą w oczy i na tym się kończy. Ganiać takich nie ma co bo to walka z wiatrakami. Jeżeli ktoś sami nie chce dbać o względną poprawność językową to nikt go do tego nie zmusi. A z tego co widzę w sieci coraz gorzej z tym...