Generator ozonu DIY

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
joon

Post autor: joon »

A coś podobnego na 12V co wytworzy te 7-10g?
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

Zakupiłem ten zestaw, w tym tygodniu będę go miał i wówczas będę mógł powiedzieć coś więcej.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Do mnie jadą 2 sztuki tego KLIK , też napisali Power 10W ale w te opisy nie ma co wierzyć.
Ostatnio zmieniony niedziela 23 kwie 2017, 18:50 przez Fluxor, łącznie zmieniany 1 raz.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
artur_n

Ozonator dziś dotarł. Pobór prądu przy 12.2V to 5.3A więc ok. 65W.

Do wykonania nie mam zastrzeżeń, jedynie zdarte oznaczenia z układów czynią go w przyszłości nienaprawialnym.

Obrazek
Everybody lies...
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

artur_n, przecież to najprawdopodobniej zwykłe stabilizatory napięcia 12V. W razie czego dobierasz tylko odpowiedniej mocy i będzie OK.

PS. Chyba, że jest jeszcze w środku jakaś płytka zasilacza. Możesz zrobić zdjęcie środka?
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
artur_n

Foto tego co widać. Skoro działa to nie chcę tego wyciągać ;-)

Obrazek
Everybody lies...
Janosik

Post autor: Janosik »

Witam.
Panowie pytanie generator chodzi bez zastrzeżeń ale zdarzyło mi sie dwa razy przy uruchomieniu że przy włączeniu pierdzi przez kilka sekund i dopiero płytka zaczyna świecić cała. Czy zdarzyło się coś takiego komuś. Czy to może efekt za dużej wilgotności powietrza
Awatar użytkownika
Issac

Post autor: Issac »

Janosik, tak, mam tak samo, przy przechowywaniu w chłodnym i wilgotnym miejscu, przez 3-5s w ogóle nie świeci, rozpala się jak stary kineskopowy neptun :)
ermi1

Post autor: ermi1 »

uważajcie tylko na to aby nie włączać i nie wyłączać układu parę razy z rzędu. Tak uwaliłem 1 zasilacz.
Pokazać chciałem jak działa. :-|
Najpierw długo radzą mędrce - potem kleci się naprędce.
Janosik

Issac pisze:Janosik, tak, mam tak samo, przy przechowywaniu w chłodnym i wilgotnym miejscu, przez 3-5s w ogóle nie świeci, rozpala się jak stary kineskopowy neptun :)
Witaj. No to troszkę mnie uspokoiło bo myślałem że coś nie halo, dzwoniłem nawet do sprzedawcy który oznajmił że nie ma dobrego gdzieś połączenia :o tu zaliczyłem zonk bo zrobiłem jak fabryka ale nic , rozebrałem jeszcze raz i wszystkie połączenia polutowałem bez konektorów i to samo raz zapali od razu a raz pryka, pryka i dopiero zajarza . Może faktycznie za duża wilgotność w powietrzu przez ten deszcze u mnie :mrgreen:

ermi1- Cześć to chyba musiało być coś wadliwe nie sadzę aby mogło coś paść po paru włączeniach i wyłączeniach chwilowych , w tedy można zaliczyć zasilacze do bubli .
Janosik

Witam .
Pierwsza dezynfekcja :mrgreen:

michalqqr

Post autor: michalqqr »

Kiedyś pisałem o wpływie ozonatora na gumę, teraz zamieszczę zdjęcia, bo mi się przypomniało.
Obrazek Obrazek Obrazek

Tutaj widać, że wiek gumy też ma znaczenie, podeszwa jest świeższa, była wymieniana chwilę przed ozonowaniem i ta nie popękała, ta która wówczas miała ok. 3 lat spękała.

A tutaj zdjęcie z pracy ozonatora, co posłużyło za obudowę widać. Trafił się kiedyś taki uszkodzony, był problem z naprawą, a ma fajny timer, to się przydał :)

Obrazek

Jak kiedyś będzie chwila i coś będę chciał zmodyfikować, to wstawię zdjęcia wnętrza.
volt_art
Kontakt:

Post autor: volt_art »

Fotki mi nie działają.
michalqqr

Post autor: michalqqr »

volt_art, nie ma nawet miniaturek? U mnie normalnie post wygląda. Jakaś podpowiedź gdzie szukać błędu?
Awatar użytkownika
artur_n

U mnie również wszystko działa.

PS. Macie jakiś pomysł na jakąś obudowę na zestaw 10g plus 2x120mm wentylator?
Ostatnio zmieniony wtorek 02 maja 2017, 05:54 przez artur_n, łącznie zmieniany 1 raz.
Everybody lies...
ODPOWIEDZ