Convoy S2+ ciągle miga
Convoy S2+ ciągle miga
Jak w temacie. Latarka po upadku, okazało się, że odpadł od drivera kondensator. Po przylutowaniu latarka startuje, ale cały czas miga:
Wszystkie AMC sprawdziłem i są ok, dioda na 100% sprawna, zasilanie z zasilacza serwisowego (stałe 4,1V), podczas migania pobór ok 0,11A.
Raz udało się, że włączyła się w normalnym trybie (2,1A), ale mignęła tak 2 razy i ponownie weszła w to miganie z minimalną mocą.
Sterownik to FX-12.
Wszystkie AMC sprawdziłem i są ok, dioda na 100% sprawna, zasilanie z zasilacza serwisowego (stałe 4,1V), podczas migania pobór ok 0,11A.
Raz udało się, że włączyła się w normalnym trybie (2,1A), ale mignęła tak 2 razy i ponownie weszła w to miganie z minimalną mocą.
Sterownik to FX-12.
Pytam z ciekawości, coś się ruszyło w temacie ? Operacja udana ?
Moje recenzje oświetlenia na YouTube
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
Kompendium wiedzy o akumulatorach Li-ion 18650 / 21700 (update 02.2024)
Kody na Aliexpress, Banggod i inne. Zniżki na latarki Convoy Kody z Chin
- Calineczka
- Kontakt:
Podmieniłem procesor i... to samo, choć minimalna zmiana jest, w tej chwili po włączeniu miga 3x taką jasnością jak ustawiona, a potem tak jak wcześniej. Na razie podstawiłem tylko jeden inny procek (choć raczej mało prawdopodobne aby był tak samo wadliwy). Przelutowałem też diodę aby być pewnym że nie ma zimnych lutów na podłożu, podmieniłem też rezystorki, niestety również bez zmian.
Jutro przegrzebuję szuflady, powinienem mieć gdzieś nanjg 105c, to podstawię.
Jutro przegrzebuję szuflady, powinienem mieć gdzieś nanjg 105c, to podstawię.
Wszystko wskazuje na to że coś jest nie tak z dzielnikiem napięcia przez który procesor dokonuje pomiaru napięcia. Może któryś z rezystorów uległ uszkodzeniu w czasie tego upadku...
To że miga 3 razy zamiast 1 to zapewne za sprawą tego że jest inne oprogramowanie w tych procesorach.
Zrób jeszcze jeden eksperyment i wylutuj całkowicie dzielnik napięcia który jest po lewej stronie procesora.
To że miga 3 razy zamiast 1 to zapewne za sprawą tego że jest inne oprogramowanie w tych procesorach.
Zrób jeszcze jeden eksperyment i wylutuj całkowicie dzielnik napięcia który jest po lewej stronie procesora.