domelfm, z tych lampek co zaproponowałeś wnoszę iż chodzi co o oświetlenie terenu w trakcie koszenia trawy. Skoro tak to mocno skupione odpadają, raczej coś co świeci szeroko. O ile w oświetleniu rowerowym wiele osób ma doświadczenie i może coś doradzić z praktyki o tyle jesli chodzi o koszenie mało kto. Sądzę że w takiej sytuacji zakup jedną z tych najtańszych lampek (80/83zł) i sam sprawdź. Będziesz miał odniesienie co do jasności, szerokości wiązki. Ciężko w ciemno coś zaproponować bo nie wiadomo w jak wielkiej ciemności chcesz kosić, jaki to teren (tylko trawa czy też dużo krzewów).
Jak dasz za mocne światło sąsiedzi będą na yt słać filmiki że ufo wylądowało u ciebie w ogrodzie
Jakie oświetlenie z tym że nie do roweru a do kosiarki.
Przy ~10W w diody i kącie ~60° nie powinieneś już nic oprócz trawy kosić. Jeżeli moc będzie większa, to będzie jeszcze przyjemniej. Któreś z tych ostatnich, które linkowałeś, z optyką TIR z widocznym na niej "plastrem miodu" i tym kącie ~60° powinny być OK.
Ja na twoim miejscu chyba bym jedną taką kupił i zobaczył, czy mi wystarczy, najwyżej dołożyć coś bardziej skupionego potem jako drugą, bo blisko to już raczej z tej jednej będzie ładnie oświetlone.
Pozdrawiam.
PS Daj znać, gdy już coś sprawdzisz i co z tego wynikło.
Ja na twoim miejscu chyba bym jedną taką kupił i zobaczył, czy mi wystarczy, najwyżej dołożyć coś bardziej skupionego potem jako drugą, bo blisko to już raczej z tej jednej będzie ładnie oświetlone.
Pozdrawiam.
PS Daj znać, gdy już coś sprawdzisz i co z tego wynikło.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255