Podziel się swoim smutkiem 2

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Ven0n

Post autor: Ven0n »

Byłem, rezonanse, symetria zmysłów. Generalnie fizycznie czuję się dobrze, tylko ten dyskomfort, pół twarzy zdarte. Przy okazji wyszło że mam zapalenie zatok, reszta ok.
Convoy S2 3.04A by Dariusz70
UltraFire S5 Mod
Convoy S2+ 3x XP-G
Convoy C8 XML U4 1C
Convoy C8 XP-G
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Już czwarty dzień coś mnie w krzyżu je.. łupie. Cały czas chodzą wygięty, trochę lepiej jest po ciepłej kąpieli. Wczoraj rano miałem problem żeby wstać z łóżka...
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Pierwszy raz trafiłem na oszusta na Allegro. Prawie tysiąc pozytywnych komentarzy, sprzedawca wydawał się OK. A kilka dni po zakupie posypaly się negatywy, kilkadziesiąt osób już napisało że brak wysyłki, brak zwrotu kasy. A teraz Allego konto mu zablokowało. :-|
Vigo

Post autor: Vigo »

Do usunięcia.

___
Ostatnio zmieniony niedziela 16 kwie 2017, 09:03 przez Vigo, łącznie zmieniany 1 raz.
Vigo

Post autor: Vigo »

marekwoj pisze:Pierwszy raz trafiłem na oszusta na Allegro. Prawie tysiąc pozytywnych komentarzy, sprzedawca wydawał się OK. A kilka dni po zakupie posypaly się negatywy, kilkadziesiąt osób już napisało że brak wysyłki, brak zwrotu kasy. A teraz Allego konto mu zablokowało. :-|
Zdarza się, ja naciąłem się w sumie czterokrotnie na ponad 2000 transakcji, teraz pozostaje Ci skorzystać z POK i po sprawie.

___
piechucki

Post autor: piechucki »

Dawno temu miałem to samo, ale jak się okazało była to kradzież konta - żeby było ciekawiej jeden gość z jednego końca Polski zajumał konto gościa z drugiego końca Polski, a ten jak się okazało kilka miesięcy wcześniej wyjechał na Wyspy. Przypadek? Kasę odzyskałem, ale wizyty na komendzie i przesłuchania z policjantem, który NIGDY nie obsługiwał komputera - bezcenne...
hoka

Post autor: hoka »

Dlatego na wszelki wypadek polecam na allegro zawsze płacić nie główną kartą. W razie problemów e-mailowo chargeback i tyle ;)
fxxx

Post autor: fxxx »

Tzn jaką kartą? Ja płacę normalną, wydana do konta.
hoka

Ja mam w takim przypadku zawsze obawy że dane gdzieś wyciekną i ktoś mi będzie obciążał kartę.
Polecam wszelakie wirtualne karty. W bankach można włączyć takie dodatkowe usługi.

Wtedy przed płatnością z głównego rachunku przenosisz sobie odpowiednią kwotę na taką wirtualną kartę(dane karty masz dostępne po zalogowaniu do banku ale np. mbank wysyła również taki plastik na niby) i płacisz... A jak dane wyciekną to masz to gdzieś bo i tak jest tam 0, a jedynie przed płatnością przenosisz tam środki.
ptja

Post autor: ptja »

Allegrowy sprzedawca nie dostaje danych karty kupującego.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
fxxx

Post autor: fxxx »

^^ dokładnie. jedynie payu ma twoje dane. Ja do kitajców mam wirtualną kartę, ale do allegro dopiąłem normalną, znacznie łatwiej wydaje się pieniądze ;) nawet jedna karta straciła już ważność, mam tak ze 4 lata już i nigdy żadnego problemu.
hoka

Oczywiście że sprzedawca z afrykańskiego Allegro czy chińskiego Aliexpress nie ma dostępu do danych twojej karty. Jednak dane wyciekają co chwile i to u większych jak Amazon czy Ebay. Ja się czuje bezpieczniej płacąc wirtualna ;-) taką przecież też można sobie podpiąć w payu.
ermi1

Post autor: ermi1 »

Parę lat temu - jak to było modne na allegro procesowanie się o wygrane "pomyłkowe" aukcje - zdarzyło się, że kupiłem jacht...
No cena była bardzo okazyjna bo jedyne coś ok, 3mln zł.
Tylko, że jakimś dziwnym trafem nie miałem żadnych informacji na mailu itp. ale jakiś pan zadzwonił do mnie z gratulacjami. No jacht był przepiękny. Nawet sam sobie pozazdrościłem :mrgreen:
Zgłosiłem sprawę do allegro i na policję - wyjaśnili w tydzień. Podszycie pod moje konto i kradzież danych osobowych.

Kolega z pracy zakupił w tym samym czasie w podobny sposób mieszkanie w Wa-wie, też oczywiście okazyjnie.
Najpierw długo radzą mędrce - potem kleci się naprędce.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Właśnie wróciliśmy z pogrzebu wujka... W październiku obchodził by 102 urodziny.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Pyra, kawał czasu. Mój nawet połowy tego nie dożył. Cały wachlarz chorób + zawał na końcu. Ehh te geny :(
ODPOWIEDZ