tjsz pisze:Wielkie dzięki za odpowiedź.
Napisz jeszcze jak głośny jest ten wentylator i czy ogólnie dużo powietrza puszcza?
Wentylator jest cichy, nie mam porównania do tych w stylu Sunona, ale gdy zamknąłem ozonator w drugim pokoju, to głośniej było słychać szum płytek niż wentylator. Na filmiku dobrze słychać jego pracę. Jest wystarczająco wydajny (do 400m3/h), w całym pokoju szybko rozprowadza powietrze. Dwa moduły idealnie pasują do jego wielkości, nawet z trzema by sobie poradził jakby odpowiednio ułożyć płytki
tjsz pisze:Dziękuję bardzo.
Jedyne co mnie martwi to cena i jego wielkość.
Mam plan na "potwora" schowanego w obudowie komputerowej ale patrząc na wymiary tego wentylatora to nie za bardzo będzie miejsce żeby go wcisnąć .
Sam miałem problem ze znalezieniem odpowiedniego pojemnika na ten wentylator. Na początku chciałem wcisnąć go do skrzynki narzędziowej - byłoby solidne i od razu z rączką Ale nie dało rady... mniejsza wersja by tam weszła, ale chyba ma za niską wydajność.
do sunona nie byłem przekonany ... a mam 2.
okazuje się że za dobrą cenę mam bardzo wydajny wentylator a o podobnej wydajności te łazienkowe są droższe, lub większe.
Najpierw długo radzą mędrce - potem kleci się naprędce.
Nie rozumiem, po co ta walka o jak najwydajniejszy wentylator. Przecież nie ozonujemy hali sportowej, a w samym pudełku chodzi o w miarę szybki ruch powietrza przy pracujących płytkach. Ilość ozonu zależna jest od wydajności w/w i nie zmieni się, jak zrobimy wir w obudowie
Gregor887, ale im niższa temperatura płytek tym lepiej bo im cieplej tym ozon szybciej się rozpada dodatkowo ma tendencje do zalegania więc dobrze go rozdmuchać.
Witam Wszystkich,
która opcja jest najlepsza:
1) 2x sunon DP200A2123XBT - z boku obudowy chłodzące
2) 2x sunon DP200A2123XBT - jeden z boku obudowy do chłodzenia, a drugi od góry obudowy do wyciągania ozonu
3) 1x VKO 200