JULA powerbank 2200mAh

....nie pasujące gdzie indziej...
marcin637

JULA powerbank 2200mAh

Post autor: marcin637 »

https://www.pepper.pl/promocje/powerban ... jula-39588

Warunkiem odebrania powerbanku jest posiadanie karty JULA i zainstalowanie aplikacji w telefonie. Po pierwszych testach muszę powiedzieć że jestem zaskoczony pozytywnie. Powerbank szybko naładował mój telefon od ok 30% do 100% (bateria 3000mAh)
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

zainstalowanie aplikacji w telefonie
Ciekawe, do czego chce dostęp ta appka :mrgreen: "za darmo", tylko płacisz danymi o sobie ;)
marcin637

Twoje dane i tak są wszędzie. FB, e-mail, karty lojalnościowe itp.
Władza czyta Twoje smsy, e-maile, może podsłuchiwać rozmowy. Na to się godzisz... Ja tam podstępu nie widzę. Takie czasy mamy.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Post autor: Dziubek »

Wszystkie, ale to dosłownie wszystkie "gratisy", "bonusy", "przywileje" gdzie jest wymagana karta klubowicza, wypełnienie ankiety, podanie adresu itp. to sprzedaż swoich danych za grosze. Człowiek się cieszy że dostał coś za 5 zł za darmo a oni na tym zarobią x więcej. Później psioczenie że ciągle do mnie wydzwaniają z firm xyz abym coś kupił, i zdziwienie skąd mają mój numer.
Na ww. stronie tego typu promocji nie brakuje, ale pomyślcie sami, tak żenująco nisko się cenicie aby za grosze się sprzedawać ? Moi mili, trochę myślenia. Nie ma nic za darmo.
marcin637

Dziubek pisze:Wszystkie, ale to dosłownie wszystkie "gratisy", "bonusy", "przywileje" gdzie jest wymagana karta klubowicza, wypełnienie ankiety, podanie adresu itp. to sprzedaż swoich danych za grosze. Człowiek się cieszy że dostał coś za 5 zł za darmo a oni na tym zarobią x więcej. Później psioczenie że ciągle do mnie wydzwaniają z firm xyz abym coś kupił, i zdziwienie skąd mają mój numer.
Na ww. stronie tego typu promocji nie brakuje, ale pomyślcie sami, tak żenująco nisko się cenicie aby za grosze się sprzedawać ? Moi mili, trochę myślenia. Nie ma nic za darmo.
Masz telefon? Internet? Telewizje?
Tak tanio się sprzedałeś? Przecież oni mają Twoje dane. Sam sobie zaprzeczasz
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Zobacz o czym ja piszę, a o czym Ty. Porównanie moich przykładów do Twoich to niebo a ziemia.
marcin637

Widzę o czym piszesz dlatego napisałem że sam sobie zaprzeczasz. Wg mnie nie ma żadnej różnicy. Chyba każdy może mieć swoje zdanie?
Ostatnio zmieniony piątek 24 mar 2017, 12:08 przez marcin637, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dziubek
Kontakt:

Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, bez "chyba".

Oczywiście, podawać dane by korzystać z usług potrzebnych na co dzień, a podawać dane by otrzymać jakiś bzdet, próbkę czy inne takie to faktycznie to samo, ale jak uważasz.
Każdy niech zrobi jak uważa, ma rozum i niech go użyje rozważając cenę "darmowych" produktów.
marcin637

Dziubek pisze:Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, bez "chyba".

Oczywiście, podawać dane by korzystać z usług potrzebnych na co dzień, a podawać dane by otrzymać jakiś bzdet, próbkę czy inne takie to faktycznie to samo, ale jak uważasz.
Każdy niech zrobi jak uważa, ma rozum i niech go użyje rozważając cenę "darmowych" produktów.

:padam: :padam: :padam:
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Ta apka to nic w porównaniu karty z Biedrony - tam trzeba nawet PESEL podać...
ILPT
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Z karty z biedronki to ja się śmieje głośno od początku. Dali ludziom jakieś pluszaki a Ci się rzucili na to jakby w domu tego mało było. Wtedy właśnie wepchneli te karty. Że niby jakieś zniżki i tak daje taki Kowalski za każdym razem tą kartę czy ma zniżkę czy nie. Ludzie przecież oni mają po takiej akcji multum danych: co, ile za ile, o jakiej porze dnia i roku kupujemy, jak płacimy i do tego ten pesel. Aż strach pomyśleć do czego oni to w przyszłości wykorzystają.
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

Aż strach pomyśleć do czego oni to w przyszłości wykorzystają.
o nich bym się nie martwił. Raczej o to, jak mają zabezpieczone te dane i co zrobią ci, którzy się do nich dobiorą :twisted:
Ostatnio zmieniony piątek 24 mar 2017, 21:40 przez pegasus_sis, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

pier pisze:Z karty z biedronki to ja się śmieje głośno od początku.
To zazdroszczę, bo mnie te karty o zgrzytanie zębów przyprawiają (i te nalepki i pluszaki po 500% wartości też). Jak to wprowadzili, to się kolejki zaczęły u nas w Biedrze. Babsztyle wkurzone, że im nie naliczyło zniżki, że nie przyznało więcej nalepek, wzywanie kierowników, że za mało nalepek... Głowa mała. To jak zadeptywanie się w tłumie wywołanym rzuceniem 5zł na beton... No i jeszcze ciągle się mnie musza pytać, czy mam kartę, i ja muszę odpowiadać, że nie mam...
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Oni muszą mieć nie lada interes z tymi kartami. Ostatnio kilka razy z rzędu siedziała w kącie Pani która na miejscu w sklepie rejestrowała te karty.
MCSubi

Post autor: MCSubi »

W temacie: power bank oddaje 1.16A przy 4.92V, niestety tylko przez godzinę i kilka minut. Do naładowania swojego telefonu potrzebowałbym 3 szt😂
Ale wygląda solidnie,jest nierozbieralny, nie grzeje się i wg instrukcji jest dobrze zabezpieczony, wiec w razie potrzeby bez obaw nadaje się dla dzieciaków.
ODPOWIEDZ