Tak 5 sztuk miało dokładnie miało 5415mAh w trakcie ładowania od 3V do 4.25v. A po ładowaniu smarta i mierzeniu Doktorem USB wyszło mi że PB wydał jakieś 2980 mAh na smarta i potem ledową lampkę USB podłączyłem i ta dokończyła sprawę więc wyszło 3900mAh w sumie. Akusy oryginalnie mają 2250mAh ale po prawie 13 latach pojemność spadła na bank samo napięcie jak na LI IO z 4.2,V spada do 4.16V po kilku godzinach.
Ostatnio zmieniony wtorek 14 mar 2017, 20:55 przez DziczkuPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Akumulator 1 z 5 naładował się do 4,25V a po odłączeniu ładowania spadł do 4,15 Pojemność jaka pokazała ładowarka jest 880maH czas ładowania wyniósł 50min. ładuje 2 aku z 5 właśnie..
Ostatnio zmieniony wtorek 14 mar 2017, 21:14 przez DziczkuPL, łącznie zmieniany 1 raz.
I proszę o ratunek.. Kupiłem na banggood.com PB 5x18650 i jest na nim 2x mosfet FS8205A cs78 i z tego co wyczytałem to PB niby odcina prąd jak akumulator ma 3.30V przy używaniu go a przy ładowaniu dopiero przy 4,50V
mam nowe roczne akumulatory od samsunga oryginał ICR18650-26H SAMSUNG SDIEM TFS3. I nie chce ich uszkodzić lub aby boom zrobiły... Prad jakim ładuje to max 1.30A
Nie wiem co i gdzie czytałeś ale mosfet nie ma nic wspólnego z wartością napięcia, do jakiego ładuje ładowarka. Owszem, przy jego pomocy można ogniwo odłączać ale to inny układ jest odpowiedzialny za wykrycie odpowiedniego momentu.
Lecz po zmierzeniu jest mała różnica w ładowaniu. Podzieliłem na dwie grupy jak widać na zdjęciu. Czyli G1 ładuje się o 20milivolta szybciej niż G2. Czyli najpierw prąd idzie na G1 i kończy na G2
Chcę dodać 2 takie same akumulatory i mam przy okazji pytanie czy przy ładowarce 1A będzie to bezpieczne?? Bo jak pokazuje mi miernik ładowanie leci 1.31A czyli więcej jest niż producent podał w informacjach.
Ciepła jest na 5 akumulatorach ale tragedii nie ma.