Witam
Od niedawna jestem posiadaczem latarki z tematu nagle po jakichś 3 miesiącach sporadycznego używania przestała działać. Po włączeniu najpierw miga a później zaczyna świecić prawie nie widzialnym światłem. dosłownie żarzenie. Latarka kupiona na gearbest. Aku nowe naładowane. Jestem zielony w temacie i nie wiem jak to ugryźć może ktoś z kolegów podpowie lub mieszka w Wawie i chciałby się nią zaopiekować żeby wróciła do żywych.
Pozdrawiam
Piotrek
Latarka Convoy L2 przestała współpracować
Skoro już przeczyściłeś styki latarki poprzez jej rozebranie i skręcenie, to raczej obstawiam diodę (jej przegrzanie lub ujawnił się zimny lut) tudzież zimny lut gdzieś na sterowniku. Jeśli latarka upadła albo była nastawiona na silniejsze wstrząsy to mogła się odłamać cewka.piotr pisze:Po włączeniu najpierw miga a później zaczyna świecić prawie nie widzialnym światłem. dosłownie żarzenie.
Na tym etapie jednak lepiej ją oddać do speca od latarek (polecam wystawić ogłoszenie w naszym dziale handlowym), bo lokalni elektronicy od sprzętu RTV zazwyczaj kompletnie sobie nie radzą z naprawą latarek i oddają w gorszym stanie niż otrzymali.