Pomoc w wyborze małej latarki

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
bow15

Pomoc w wyborze małej latarki

Post autor: bow15 »

Witam wszystkich serdecznie i zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze latarki.
Aktualnie w mojej pracy używam Tank007 PA01, trzy tryby wystarczające na 90% moich potrzeb. Latarkę używam często, ale na krótko. I tu potrzebuję podpowiedzi co wybrać aby dodatkowo mieć mocny bardzo skupiony strumień światła żeby zajrzeć z odległości 2-3 m w niewielkie okienko i odczytać dane. Próbowałem latarki z zoomem na AA i póki działała to dawała radę - oprócz braku pewności działania miała jednak wadę - była za duża (tak wiem, że to przesada, ale w rękach mam kilka innych rzeczy).
Krótko mówiąc:
-mała, najlepiej na 1-2 AAA, lub 1 AA ale jak najmniejsza
-trzy tryby jak w moim Tank007
-dodatkowo 1-2 tryby z kopem
Czy mój Tank pójdzie na ogniwie 3,7V i czy jest szansa że będzie świecił mocniej w trybie max?
Dziękuję i pozdrawiam
TomTech

Post autor: TomTech »

Ja mam latareczke olight s20 i jestem z niej bardzo zadowolony.
Oczywiście chciał bym aby w otwartej przestrzeni na dal dawała więcej światła ale według mnie jest dobrze. Codziennie noszę ją w kieszeni spodni i nie przeszkadza
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Ogniwa 10440 służą raczej do zabawy, niż do używania. Dają wiele światła, ale tylko przez chwilę a czas działania to zazwyczaj 15 minut. Sugerują zostać przy akumulatorach AAA (najlepiej Eneloop).

Jest kilka dobrych modeli na AAA. Zazwyczaj są na nie kody rabatowe.

Lumintop Tool AAA, Lumintop IYP365, LUMINTOP Worm 4.0, Convoy Tiny XP-E2, JETbeam JET- µ, Olight I3S.

Ja osobiście mam doskonałego mikruska Olight I3E, ale on ma tylko jeden tryb - 90 lumenów.
bow15

Post autor: bow15 »

rafalklis pisze: Lumintop Tool AAA, Lumintop IYP365, LUMINTOP Worm 4.0, Convoy Tiny XP-E2, JETbeam JET- µ, Olight I3S.
Dziękuję za sugestie. Ten Lumintop IYP365 jest długi ale cienki jak większy długopis i może mógłby się sprawdzić, szczególnie z diodą Cree XP-G2 R5, ale brak mi trybu pomiędzy 40 a 200 lm. Reszta propozycji chyba jest porównywalna z Tank007. A może zbyt dużo oczekuję z takich maleństw. Pracowałem kiedyś z chińskim bździdłem nazywanym moon shape i czasami sprawdzał się lepiej od Tanka w odczytach z większej odległości - nie wiem czy z powodu jednolitego strumienia światła czy koloru (zimny) ale dane były wyraźniejsze i możliwe do odczytania.
medyk81

Post autor: medyk81 »

rafalklis pisze: Sugerują zostać przy akumulatorach AAA (najlepiej Eneloop).
Przy okazji wspomnę, że akumulatory IKEA LADDA to to samo co Eneloop PRO np. 4x AA (2450mAh) kosztuje w Ikea 30PLN, 4x AAA (900mAh) 25 PLN.
ODPOWIEDZ