Ogniwa 18650 do slidera

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
loki_p
Kontakt:

Ogniwa 18650 do slidera

Post autor: loki_p »

Cześć!
Jestem nowy ale forum przyglądam się już od jakiegoś czasu. Dzięki samemu czytaniu bez rejestracji udało mi się kupić jakiś czas temu latarkę, z której jestem bardzo zadowolony.
Niestety teraz potrzebuję bardziej fachowej pomocy.
Kupiłem slider do robienia timelapsów. Całkiem fajnie wykonany chińczyk. Jednak jak to chińczyk przyszedł bez akumulatorów. Jest wprawdzie zasilanie sieciowe no ale zdjęć raczej nie robi się w domu :)
W zestawie był koszyczek na 3 ogniwa 18650. I tu potrzebuje pomocy. Proszę doradźcie jakie kupić. Czy konieczne są takie z zabezpieczeniami czy mogą być bez. Do ogniw będę pewnie potrzebował też ładowarkę. I tu problem jest jeszcze większy.
Tu zdjęcia pokazujące jak wygląda ten koszyczek i zasilanie sieciowe: http://imgur.com/a/IZhr5
Ogniwa i ładowarkę potrzebuję kupić w miarę szybko więc w grę wchodzą polskie sklepy/allegro.
Ostatnio zmieniony sobota 04 mar 2017, 13:06 przez loki_p, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam

Widzę, że jakiś uproszczony układ ochrony ogniw tam jest, więc zwykłe ogniwa wystarczą.
Co do ładowarki, to może być zarówno 1-no kanałowa, i ogniwa będziesz ładował po kolei, jak i 4-ro kanałowa, wtedy wszystkie od razu. Co do konkretnego modelu, to na pewno koledzy się zaraz wypowiedzą...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
loki_p
Kontakt:

Dzięki za odpowiedź. Fajnie, że podejdą zwykłe. Zawsze to kilka zł w kieszeni.
To jeszcze ładowarka. Musi koniecznie pozwalać na ładowanie 3 ogniw równocześnie.
medyk81

Post autor: medyk81 »

loki_p pisze:Dzięki za odpowiedź. Fajnie, że podejdą zwykłe. Zawsze to kilka zł w kieszeni.
To jeszcze ładowarka. Musi koniecznie pozwalać na ładowanie 3 ogniw równocześnie.
Tani to może jakiś powerbank np. https://www.fasttech.com/products/0/100 ... -emergency

tylko w Polsce trzeba by było trochę poszukać np. używki. Ogniwa - z forumowego sklepiku.
loki_p
Kontakt:

I taki power bank może robić za ładowarkę dla niezabezpieczonych ogniw?
Jeśli tak, to byłoby to super rozwiązanie. Problem jest taki, że potrzebuję tego na już.
medyk81

Post autor: medyk81 »

loki_p pisze:I taki power bank może robić za ładowarkę dla niezabezpieczonych ogniw?
Jeśli tak, to byłoby to super rozwiązanie. Problem jest taki, że potrzebuję tego na już.
Ten przykładowy jak najbardziej. Spytaj może w sklepiku dział kupię.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Na zasilaczu masz opis li-ion charger, napięcie też sugeruje że możesz tym ładować ogniwa w posiadanym koszyku.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
loki_p
Kontakt:

No to by była rewelacja. Tylko czy wyjście w koszyku może być równocześnie wejściem? Nie znam się :)
Awatar użytkownika
maciex93

Sądząc po układach w koszyku może. Są to standardowe układy w takich prostych zabezpieczeniach.
Wtyczka w sliderze taka sama jak w ładowarce?
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
loki_p
Kontakt:

Tak, taka sama.
Awatar użytkownika
maciex93

No to wg mnie masz problem z głowy, jedynie pozostaje zakup akku ;)
Hefajstos

Post autor: Hefajstos »

loki_p, Jak potrzebujesz ogniwa na już to te będą dobrej jakości. Wybierałem po najniższej cenie z dostawą. Możesz jeszcze o ogniwa zapytać naszego forowego kolegę woytazo
ODPOWIEDZ