Mam problem z latarką nitecore.
Pękł mi przycisk z przodu do zmiany trybów.[napis mode] Czy gdzieś da się kupić?
Latarka niestety nie ma gwarancji a bez tej gumki Microswitch długo nie wytrzyma.
Napisałem do PL serwisu da się ale wysyłają do Chin i ja za to place. Czas czekania to kilka tygodni co najmniej miesiąc.
Czekam na odpowiedz z serwisu za granicą.
Guziczek ma dziwne wymiary i nie widzę w Polsce podobnego.
Latarke rozebrałem na czynniki pierwsze Była mocno klejona i bez rys sie nie obyło. Bez podgrzania nie dało by rady w ogóle.
Uszkodzona latarka nitecore p12gt
Uszkodzona latarka nitecore p12gt
Ostatnio zmieniony poniedziałek 27 lut 2017, 14:41 przez Scenic, łącznie zmieniany 1 raz.
O taką gumkę będzie ciężko. Chyba że zaadoptujesz jakąś inną. Napisz do Nitecore, może coś zaproponują: service@nitecore.com
To tylko kawałek chińskiej gumy. od spodu tej gumki wkleić cieniutki paseczek gumki który to połączy i będzie działać. Robota na max 10 minut. Koszt jeśli nie posiadasz kleju to jakieś 4 zł za klej a kawałek cienkiej gumki na pewno znajdziesz gdzieś w domowych szpargałach, ja często takie rzeczy podklejam uszczelką wyciągniętą z kapsla np po oranżadzie/piwie jest cieniutki i bardzo mocny.
Szukałem szukałem i znalazłem guzik z latarki rowerowej za 30 zł. Przylutowałem dłuższy microswitch i teraz jest ok. Nawet ładnie wygląda. Gumka mogła by być odrobinę dłuższa ale ze wstepnych testów nie powinno przeciekać a to ważne bo zaleje sterownik i ref.
Przy okazji podniosłem prądy do 4.5A z 3A w trybie max. Bedzie potworek. Latarka ma zabezpieczenie przed przegrzaniem więc nie powinno być problemów.
Pózniej dam foty.
Przycisk z Chin już idzie . Wysłali nawet 2 sztuki.
Przy okazji podniosłem prądy do 4.5A z 3A w trybie max. Bedzie potworek. Latarka ma zabezpieczenie przed przegrzaniem więc nie powinno być problemów.
Pózniej dam foty.
Przycisk z Chin już idzie . Wysłali nawet 2 sztuki.