Driver LED jednotrybowy z ostrzeżeniem o słabym akumulatorze
-
Driver LED jednotrybowy z ostrzeżeniem o słabym akumulatorze
Witam, poszukuję prostego jedno trybowego drivera do latarki, o wydajności max. 0.7A, wymiary standardowe 13 max. 17mm i zasilanie 1x akumulator Li-ion
I najważniejsze, driver powinien mieć ostrzeżenie o słabym ogniwie, np. delikatne miganie.
Dlaczego takie wymagania ? Chcę złożyć latarkę dla osoby w podeszłym wieku, wszelkie tryby, migacze, niestety odpadają. Potrzebna jest jakaś kontrola rozładowania akumulatora Li-ion, te z zabezpieczeniem "protected" odpadają. Wiadomo, nagłe niespodziewane zgaśniecie latarki w pewnych sytuacjach może być niebezpieczne. Zostaje więc sygnalizacja świetlna, np. coś takiego jak w latarkach Convoy.
Szukałem trochę po sklepach ale nie wiedzę odpowiednich driverów, może słabo szukałem.
Jest jeszcze opcja żeby samemu zrobić taki driver, jeden, dwa układy AMC i jakaś prosta elektronika kontrolująca napięcie. Może ktoś już robił coś takiego ?
I najważniejsze, driver powinien mieć ostrzeżenie o słabym ogniwie, np. delikatne miganie.
Dlaczego takie wymagania ? Chcę złożyć latarkę dla osoby w podeszłym wieku, wszelkie tryby, migacze, niestety odpadają. Potrzebna jest jakaś kontrola rozładowania akumulatora Li-ion, te z zabezpieczeniem "protected" odpadają. Wiadomo, nagłe niespodziewane zgaśniecie latarki w pewnych sytuacjach może być niebezpieczne. Zostaje więc sygnalizacja świetlna, np. coś takiego jak w latarkach Convoy.
Szukałem trochę po sklepach ale nie wiedzę odpowiednich driverów, może słabo szukałem.
Jest jeszcze opcja żeby samemu zrobić taki driver, jeden, dwa układy AMC i jakaś prosta elektronika kontrolująca napięcie. Może ktoś już robił coś takiego ?
grigorij00, każdego Nanjga 105 można tak przeprogramować. Prąd można ograniczyć programowo lub ciąć ścieżki i odseparować pozostałe AMC.
Można też wykorzystać wersję 1.4A lub 1A do przeróbki.
Można też wykorzystać wersję 1.4A lub 1A do przeróbki.
Moje sterowniki:
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
-
Tak po cichu liczyłem że Nanjga 105 da się jakoś przerobić.
Trzeba wgrywać programatorem całkiem nowy program pewnie ?
A co do ścinania ścieżek i odseparowywania AMC, to wydawało mi się że w tym driverze wszystkie AMC są spięte ze sobą równolegle i razem sterowane sygnałem PWM. Czy może coś pomieszałem ?
Trzeba wgrywać programatorem całkiem nowy program pewnie ?
A co do ścinania ścieżek i odseparowywania AMC, to wydawało mi się że w tym driverze wszystkie AMC są spięte ze sobą równolegle i razem sterowane sygnałem PWM. Czy może coś pomieszałem ?
W tej wersji możesz ustawić jeden tryb:
www.banggood.com/Convoy-Flashlight-Driv ... 88825.html
Po zdjęciu jednego AMC będziesz miał 700mA
Witam
Pozdrawiam
Ale z wersji 3AMC. Można też przeciąć ścieżkę sterującą jednym układem.pietros pisze:W tej wersji możesz ustawić jeden tryb:
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
-