tnt_gt, czyli kupiłeś tą tańszą wersję. Podstawą jest cienka blacha pomalowana jak żeliwo, w takie ocynkowe łatki. Tamten stojak kosztował chyba 80zł, i czytałem że właśnie jest kiepski. Ten kosztował 95, i podstawa jest masywna, ale chyba za wcześnie wyciągają ją z formy bo jest cała zapadnięta. Żadnych luzów nigdzie nie ma, jest to całkiem solidna konstrukcja. Wczoraj ustawiłem kąty 90 stopni w każdym kierunku. I występuje ten efekt że tarcza przesuwa się w lewo nawet o 2mm pomiędzy górnym położeniem a dolnym, choć zachowuje cały czas kąt. I to przez to cięcia wychodzą pod skosem. Czyli pozostaje do sprawdzenia tylko to mocowanie uchwytu do podstawy, pewnie krzywo wywiercili otwór w uchwycie i całość chodzi krzywo. Jest tam na szczęście na tyle dużo materiału że można to rozwiercić i obsadzić jakieś łożyska, choć jeszcze tego nie rozbierałem
Chciałem samemu robić, ale to za dużo pracy. Trzeba mieć materiały i najlepiej spawarkę. A zrobić z byle czego i byle jak to nie sztuka, też będzie krzywo cięło.