Śledzenie naszych przesyłek

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
klekot78

Post autor: klekot78 »

Czy można doszukiwać się jakiejś logiki w tych chińskich przesyłkach? Jedne idą 2 tygodnie,jedne ok.miesiąca jak podają sprzedawcy a inne się gubią.Doszukałem się takiej zależności w moich przesyłkach,że jak nie dojdzie w ciągu 5 tygodni to już nie dojdzie. Jak na razie tylko 2. Za jedną zwrot pieniędzy druga powtórna przesyłka. Ile najdłużej szły Wam przesyłki? Powyżej 2 miesięcy.
qkam

Post autor: qkam »

Nie ma żadnej reguły :)
Mi nie doszło kilka przesyłek z Aliexpress. Zazwyczaj były to jakieś małowartościowe rzeczy (1-2$), a przesyłka była darmowa. Wydaje mi się, że sprzedający ich w ogóle nie wysłali, bo musieliby dołożyć do interesu ;) Albo ktoś na mojej poczcie ma lepkie ręce...
Rejestrowane przesyłki za to dochodzą dosyć szybko - zazwyczaj 3-4 tygodnie, maksymalnie było chyba 6 tygodni, a minimalnie 10 dni.
Awatar użytkownika
endrju1

Post autor: endrju1 »

Ja zauważyłem, że przesyłki małe gabarytowo, przy tym samym sposobie wysyłki dochodzą szybciej (być może łatwiej upchnąć w samolocie) niż większe. Zaś przesyłki znacznie droższe są wysyłane jakimś innym przewoźnikiem i dochodzą jeszcze szybciej (ostatnio konsola 2din do auta doszła w 8 dni).
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

Ja ogólnie mam problem z przesyłkami, które zamawiałem od końcówki października. Dużo nie doszło (spór) lub są jeszcze w trasie.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

TOmki ja właśnie wczoraj odebrałem przesyłkę z BG wysłaną w listopadzie. Też już nie miałem nadziei.
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Ja w BG kupiłem na początku grudnia jedną latarkę, a drugą w połowie stycznia. Ta wysłana w styczniu doszła kilka dni temu, ta z grudnia wczoraj wieczorem dostała WER. A już traciłem nadzieję, że kiedyś dojdzie. Gabarytowo praktycznie takie same.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Przedwczoraj wystąpiłem o zwrot moich 0.90$ za podróbke słuchawek xiaomi które zamówiłem na 11.11. Wczoraj przyznali mi zwrot. Dzisiaj przyszły słuchawki. To teraz czekać na kasę :)

Pudełko typu zrób to sam, ciekawe czy kabelki w środku też trzeba samemu przylutować :)

Obrazek
qkam

Manekinen pisze:Wczoraj przyznali mi zwrot. Dzisiaj przyszły słuchawki. To teraz czekać na kasę :)
Może napisz im, że przesyłka doszła, to jeszcze zdążą wstrzymać refund...
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

To nie działa w ten sposób. Technicznie nie jest to przystosowane do anulowania zwrotów które zostały już przyznane.

Poza tym zwrot jest cały czas zasadny, przecież dostałem podrobiony towar :)
qkam

A, chyba, że tak... myślałem, że świadomie kupiłeś podróbki :)

Wracając do tematu. Dzisiaj otrzymałem nierejestrowaną przesyłkę, która wg systemu była wysłana 6 lutego (zakup był pod koniec stycznia, ale zważywszy na chińską przerwę noworoczną, możliwe, że zaczęli pracę właśnie w drugim tygodniu lutego). Oznacza to, że szła zaledwie 8 dni. Póki co to najszybsza paczka :)
dfq

Post autor: dfq »

A moje 2 przesyłki leżą w WER Warszawa juz 8 i 12 dni. Masakra :[
marekwoj

Post autor: marekwoj »

Może mam farta, ale moja przesyłka najdłużej leżała tydzień i to był jedyny przypadek, reszta max 4-5 dni. Ostatnio w piatek 10 lutego WER a w poniedziałek doręczona ;)
dfq

Post autor: dfq »

w końcu po 14 i 10 dniach odpoczynku w Wawie dotarły do mnie :rotfl:
qkam

Tracking na stronie PP:

Wysłanie przesyłki 2017-02-10 17:02 SINGAPORE SAL
Przyjęto w Polsce 2017-02-19 20:20 WER Warszawa
Przesyłka w transporcie 2017-02-19 21:00

Ktoś wie o co chodzi z ostatnim statusem? Czy to oznacza, że przesyłka opuściła WER? Bardzo dziwne jest to, że ten status zawsze pojawia się o pełnych godzinach (przynajmniej w przypadku moich 5 przesyłek).
Awatar użytkownika
maba

Post autor: maba »

Ten status to fejk, wprowadzili to pod koniec tamtego roku, w sumie nie wiadomo po co, ale kto by tam PP zrozumiał :wink:
ODPOWIEDZ