robot odkurzacz

....nie pasujące gdzie indziej...
kisi

Post autor: kisi »

Napiszcie proszę co z meblami kuchennymi? Wjeżdża pod nie? Sprawdza jakoś czy się zmieści czy potrafi zaklinować i nie próbuje? Jakiej wysokości są te urządzenia?
fxxx

Post autor: fxxx »

w meblach kuchennych powinieneś mieć cokół, typowo 100mm-każdy wysprząta ci idealnie przy cokole.

Ja mam haiera i jestem zadowolony-szczególnie, że w pracy mam roombe trzy razy droższą i w niczym nie jest lepsza, a nawet moim zdaniem haier sprząta dokładniej.
matijas

Post autor: matijas »

kisi pisze:Napiszcie proszę co z meblami kuchennymi? Wjeżdża pod nie? Sprawdza jakoś czy się zmieści czy potrafi zaklinować i nie próbuje? Jakiej wysokości są te urządzenia?
Ilife V7 nie sprawdza i u nas blokuje się pod kaloryferem ale wszystko kwestia organizacji przed włączeniem :)
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam

Roomba, ma 93mm wysokości. Nie wciska się na siłę, jak puknie, to robi zwrot.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

My mieliśmy Klarstein Cleanhero białego. Jak coś pionowego dotknął pionowego, to też się odbijał i odjeżdżał, a w zasadzie do ścian, czy mebli, to nawet nie dojeżdżał, wcześniej zawracał. Ale kaloryfer był taki, że na syk pod niego kilka cm wjeżdżał, ale do ściany było jeszcze na tyle daleko, że nie dawał za wybraną i siłował się dalej ;)
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
_Shadow

Post autor: _Shadow »

warto dopłacać do tego mopującego ilife v5 ?? bo w sumie jestem zdecydowany na v5 pro. ale zastanawiam się czy to w ogóle faktycznie myje czy tylko jako gadżet
Kubuś Puchatek

Post autor: Kubuś Puchatek »

_Shadow pisze:warto dopłacać do tego mopującego ilife v5 ?? bo w sumie jestem zdecydowany na v5 pro. ale zastanawiam się czy to w ogóle faktycznie myje czy tylko jako gadżet
Użyliśmy tego raz. Podłogi nie umyje, zbiornik jest za mały do tego, raczej zmoczy tylko i ewentualnie zbierze mikrokurz.
Bajer, chyba, że chcesz pobawić się w "aromaterapię" dodając do wody jakiś olejek zapachowy. Tylko wcześniej przetestuj odkurzacz pod nadzorem, czy gdzieś Ci się nie zablokuje - woda kapie ze zbiornika non stop i jej nadmiar w jednym miejscu może być groźny np. dla paneli. To samo tyczy się stacji dokującej, niewykorzystana woda utworzy kałużę.
ermi1

Post autor: ermi1 »

Mariusz - dołączyłem do klubu :-) ale w bardziej jakby to ująć "nowoczesnym wymiarze".

Właśnie dziś.
Skubaniec wlazł mi na karton, gdzie spokojnie ociekiwała sobie pianka montażowa...

A jeździł dupek przez godzinę po 40m2.
Wyszedłem dosłownie na 2minuty
i co ?
Zobaczyłem skubańca, jak upieprzony w piance, próbuje schować się pod szafkami kuchennymi.
W ostatniej chwili złapałem go za przysłowiową żopę.
Narozrabiał (to po mojemu) - po ChR to pewnie się "pobawił" - i chciał dać dyla.
A piszemy, że toto logiki nie ma ;-)
\No - trzeba było jechać do sklepu po płyn do usuwania pianki, ale się udało - wszystko wyczyszczone -
godzina zmarnowana. Nawet szczotki uratowałem.

I weź tu Panie się odwróć. :mrgreen:
Najpierw długo radzą mędrce - potem kleci się naprędce.
ODPOWIEDZ