Toner do drukarki HP1200
Toner do drukarki HP1200
Witam.
Koledzy zakupiłem kiedyś drukarkę HP Laserjet 1200. Kupiłem taką ponieważ w pracy kiedyś na takiej robiłem wydruki do robienia płytek pcb. Płytki z tych wydruków były perfekcyjne. No i właśnie nigdy już nie udało mi się osiągnąć takich pcb.
Problemem jest toner. Ja posiadam jakiś regenerowany z allegro. Oczywiście drukarka w pracy miała oryginalny toner. Wydruk na nieoryginalnym jest za mało zaczerniony, tak na oko z 50%.
I teraz pytanie czy tylko na oryginalnym tonerze da się osiągnąć taki wydruk?
Czy może coś jest nie tak z drukarką?
A może ktoś ma doświadczenie z tonerami regenerowanymi i wie gdzie nabyć coś sensownego?
Do mojej drukarki potrzebny jest toner o oznaczeniu 15A. Cena oryginału jak narazie mnie odstrasza.
Dodam jeszcze że mam inną laserowkę Brother z oryginalnym tonerem i na niej nigdy pomimo wielu kombinacji nie udało mi się uzyskać zadowalającego efektu.
Koledzy zakupiłem kiedyś drukarkę HP Laserjet 1200. Kupiłem taką ponieważ w pracy kiedyś na takiej robiłem wydruki do robienia płytek pcb. Płytki z tych wydruków były perfekcyjne. No i właśnie nigdy już nie udało mi się osiągnąć takich pcb.
Problemem jest toner. Ja posiadam jakiś regenerowany z allegro. Oczywiście drukarka w pracy miała oryginalny toner. Wydruk na nieoryginalnym jest za mało zaczerniony, tak na oko z 50%.
I teraz pytanie czy tylko na oryginalnym tonerze da się osiągnąć taki wydruk?
Czy może coś jest nie tak z drukarką?
A może ktoś ma doświadczenie z tonerami regenerowanymi i wie gdzie nabyć coś sensownego?
Do mojej drukarki potrzebny jest toner o oznaczeniu 15A. Cena oryginału jak narazie mnie odstrasza.
Dodam jeszcze że mam inną laserowkę Brother z oryginalnym tonerem i na niej nigdy pomimo wielu kombinacji nie udało mi się uzyskać zadowalającego efektu.
- Calineczka
- Kontakt:
A może zamiast termotransferu spróbuj metody z acetonem i izopropanolem... jak nie zadziała wtedy dopiero kup inny zamiennik. http://www.instructables.com/id/Heatles ... CB-Making/
Na elektrodzie kilka dni temu powstał wątek o tym i ludzie mieszają z dobrym efektem w proporcji 2:1, używają spirytusu spożywczego a nawet ktoś używa octu ... poczytaj , popróbuj, może zmiana tonera nie jest konieczna.
Na elektrodzie kilka dni temu powstał wątek o tym i ludzie mieszają z dobrym efektem w proporcji 2:1, używają spirytusu spożywczego a nawet ktoś używa octu ... poczytaj , popróbuj, może zmiana tonera nie jest konieczna.
Słabe zaczernienie to mi bardziej na słaby bęben światłoczuły wygląda niż problem z samym tonerem. Strzelam, że w tej LJ w kartridżu jest zintegrowany bęben i toner razem, ale jeżeli jest inaczej, to pomyśl nad samym bębnem. Z komputera sam bym sprawdził, ale wybacz z mojego Tel. To udręka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sobota 04 lut 2017, 12:17 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255