Witam. Chciałbym kupić jakiś Powerbank lub pakiet ogniw który będzie w stanie zasilić lampkę rowerową. Mój dotychczasowy Powerbank przy niskich trybach tak jakby resetował siebie a przy wysokim po jakimś czasie. Resetowanie objawia się tym że diody kontrolne zasilania w lampce i dioda naładowania power banku wyłącza i włącza się po chwili. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Chyba wiem o czym mowa, miałem podobny problem. Zbliżone zachowanie miałem na słabych prądowo powerbankach z tą różnica, że na niskich trybach działał normalnie, a restartował się pod większym obciążeniem na trybach wysokich. U mnie lampka poprawnie działa na https://www.fasttech.com/products/0/100 ... er-version
Nie wiem jak odpowiedzieć...tak to urządzenie ma funkcje ładowarki jak zresztą każdy powerbank.
Z tym, że akurat w millerze można łatwo podmienić ogniwo.
Stosowanie powerbanka do zasilania lampki nie ma sensu. Power bank podnosi napięcie z ogniwa do 5V, a to są straty. Po czym lampka obniża napięcie ponownie i znów mamy straty. Do tego często ciężko jest osiągnąć na wyjściu więcej niż 2A, szczególnie jeśli powerbank jest na 1 goniwo.
Lepsze wyjście to powerbank z wyprowadzonymi przewodami, bezpośrednio od ogniwa, prosto do lampki.
1.Wątpię aby to miało realne 500 lumenów, trzeba by przetestować
2.Można się spodziewać trupiej barwy, nie bardzo nadającej się do jazdy na rowerze
3.Zasilanie, jeśli koniecznie z powerbanka, to szukaj jakiegoś o wydajności 2A, ale realnej 2A na port
Mi chodzi tylko o konkret że ten działa albo ten nie działa. Mój obecny gratis bp wyłącza się na niskich trybach na wysokim chwilę poświeci. A co do lampki to kupiłem i mi się podoba dlatego chcę jakieś zasilanie do niej. Mam inne które świecą mocniej.
- albo masz uszkodzony power bank
- albo latarka pobiera tyle prądu, że włącza się zabezpieczenie nadprądowe w power banku lub po prostu power bank się przegrzewa.
Testuje na pożyczonym i działa tak więc albo chodzi o moc albo o jakiś kondensator na wyjściu. Mniejsza z tym. Jeszcze jedno może da się w jakiś bardzo prosty sposób obniżyć napięcie z pakietu magicshine?
A po co ta przetwornica ? Przecież to lampka dostosowana do ogniw 18650 bo pracuje od 3.2V -4,4V. Połącz dwa sprawne ogniwa równolegle i zobacz czy lampka działa. Bo może się przegrzewa i wyłącza. Kosztuje 4,5 $ więc wszystko możliwe.